• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Arsenala prokockao više od 8 miliona: Živi u iznajmljenom stanu, htio da se ubije i poručuje - To je bolest!

Autor Nemanja Majstorović

Okrenuo je novi list u životu pošto je prokockao i novac za stan.

 Pol Merson prokockao osam miliona evra Izvor: Profimedia

Čuveni engleski fudbaler Pol Merson (53) priznao je u dokumentarcu za Bi-Bi-Si da je imao velike probleme sa kockom i klađenjem, otvoreno istakavši da mu je to uništilo život.

Ovakve bolesti zavisnosti se obično kasno prepoznaju, pa je tako Merson, bivši reprezentativac Engleske, prokockao najveći dio novca koji je zaradio tokom igračke karijere prije nego što je sebi priznao da nema kontrolu, pa je tek nakon toga potražio stručnu pomoć kako bi uspio da se izvuče iz "kandži" zla.

Možda će vas zanimati

Bivši igrač Arsenala (320 utakmica) i Aston vile (101) je navodno prokockao više od osam miliona evra, pa tako sada živi u iznajmljenom stanu sa trećom surpugom i troje djece, pošto je novac za kupovinu - takođe izgubio na isti način.

"Trideset šest godina prolazio sam kroz sve ovo bez da sam dobio izbor. Nisam imao izbora, a danas ga imam. Nisam loša osoba koja želi da postane dobra kao što sam ranije mislio. Znam da jesam - što znači da ne smijem da se kockam i ne smijem da pijem. Zato sam to snimio: za osobu koja sjedi i razmišlja 'bolestan sam, ali nisam loša osoba'. To je bilo za mene. Ne želim da drugi prolaze ono što sam ja prolazio i ne želim da drugi prolaze ono što je moja supruga Kejtl prolazila", napisao je Merson i dodao da je samog sebe mrzio jer je povrijedio suprugu.

"Prijatelj mi je rekao da sam bolestan. Rekao mi je da nisam loša osoba. Kazao je 'sve dok ne shvatiš da je to bolest, nikad se nećeš oporaviti i samo ćeš se vraćati'. I tada se sve promijenilo. Želim zavisnicima o klađenju da kažem da nisu loše osobe. Samo su bolesnici koji treba da ozdrave."

"Ako si alergičan na orahe, prestaćeš da ih jedeš. Ista je stvar s kockanjem. Ako si bolestan, treba da prestaneš", naglasio je bivši fudbaler koji je obećao sebi da se više neće kockati pošto je pomišljao i da se ubije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC