• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji gol jugoslovenskog fudbala postigao je golman: Umro Dragan Pantelić, a svi pamte majstoriju sa 80 metara!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dragan Pantelić, koji je preminuo od korona virusa, važi za jedog od najvećih igrača u istoriji Radničkog iz Niša.

 dragan pantelić gol sa 80 metara Izvor: Youtube/Oliver Paunovic/printscreen

Tužne vijesti stigle su iz Niša, preminuo je Dragan Pantelić, legendarni golman jugoslovenskog fudbala i najbolji strijelac među čuvarima mreže na ovim prostorima. Izvodio je penale za tim sa Čaira, ali je jedan od pogodaka bio drugačiji.

Možda i najspektakularniji gol u istoriji jugoslovenskog djelo je upravo Pantelića, legende Radničkog iz Niša i reprezentacije. Čuveni golman pogodio je protiv Veleža iz svog kaznenog prostora, a to je bio i jedini gol na ovom susretu.

Možda će vas zanimati

Bilo je to 26. oktobra 1980. godine, a na drugoj strani bio je iskusni Enver Marić, čovjek koji je imao iskustvo sa Mundijala i iz Bundeslige. 

''Uzeo sam lop­tu u svom še­sna­e­ster­cu i od­mah de­ga­ži­rao, ka­ko bih pro­na­šao cen­tar­fo­ra Mi­to­še­vi­ća. U tom tre­nut­ku ni­sam vi­deo da je Ma­rić na­pu­stio gol i ni­sam imao na­jme­ru da ga ma­ti­ram. Lop­ta je pa­la iz­me­đu še­sna­e­ster­ca i pe­na­la, na nju su tr­ča­li Mi­to­še­vić, Ma­rić i još ne­ko­li­ko igra­ča. Svi su mi­sli­li da će lop­ta do­ći u nji­hov po­sjed, me­đu­tim, ona je ne­zgod­no od­sko­či­la i za­vr­ši­la u mre­ži Ve­le­ža'', govorio je Dragan Pantelić.

Pogledajte jedan od najboljih golova jugoslovenskog fudbala:

Jedan od najčuvenijih golova jugoslovenskog fudbala.
Izvor: Youtube/Oliver Paunović

Zbog postignutog gola nije mu bilo lako, posebno jer je na drugoj strani terena bio čovjek kog je naslijedio na golu nacionalnog tima.

''Po­slije za­vr­šet­ka utak­mi­ce, bi­lo mi je ne­pri­jat­no da se po­zdra­vim sa Ma­ri­ćem. Znam da mi je za­mje­rio, ali valj­da je shva­tio da tu ni­je bi­lo zle na­mej­re. Haj­de da sam na taj na­čin po­sti­gao gol ne­kom klin­cu, baš bi me bi­lo bri­ga, ali, ova­ko, zna se ko je bio Ma­rić. Me­đu­tim, taj gol nas je od­veo u Kup UEFA'', pričao je kasnije Pantelić.

PROČITAJTE I OVO

Pantelić je u karijeri branio za Rađevac iz Krupnja, beogradski Grafičar, Radnički iz Niša, Bordo, Timok iz Zaječara i ponovo za tim sa Čaira, u kom je završio karijeru. Čak 11 sezona bio je čuvar mreže Nišlija, gdje je postao jedna od najvećih klupskih legendi.

Na 314 prvenstvenih mečeva u karijeri postigao je 18 golova, a bio je strijelac i u dresu francuskog tima. Za reprezentaciju Jugoslavije branio je 19 puta i postigao dva pogotka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC