• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivajlo Petev objavio spisak reprezentativaca za dvije odlučujuće utakmice!

Autor Nemanja Majstorović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je spisak igrača na koje računa za posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, protiv Finske i Ukrajine.

 Petev objavio spisak za predstojeće utakmice reprezentacije Izvor: FENA/Arhiva

“Bitno je da smo spremni i da smo koncentrisani svaki trenutak u naredne dvije utakmice. Da budemo bolji nego u dvije prethodne”, rekao je selektor Petev.

Na pitanje kojeg od sljedeća dva protivnika smatra lakšim, bugarski fudbalski stručnjak odgovorio je kako lakšeg nema.

“Lakši nema nijedan. Mi znamo da će biti obje teške utakmice, svakako da će biti teža protiv Finaca. Ono što je bitno jeste da mi budemo dobri i da pobijedimo”, odgovorio je Petev.

A na pitanje ima li BiH rješenje za finskog reprezentativca Temua Pukija, Petev ističe kako nije stvar smo u Pukiju.

"Ne samo Puki. Moramo izgledati jako čvrsto, a pogotovo paziti na Pukija. Nadam se da će odbrambeni igrači odraditi dobar posao i nećemo dati puno prilika da on (Puki) dođe do izražaja“, pojasnio je Petev.

Upitan i kako će se pripremiti za Ukrajinu, s obzirom na to da su se vratili neki značajni igrači, Petev je rekao kako trenutno o Ukrajini ne razmišlja, odnosno da je fokusiran samo na Finsku.

Petev je takođe upitan na osnovu čega temelji svoj optimizam u predstojeće dvije utakmice.

“Optimista sam od prvog dana, jer znam da imamo veoma kvalitetne igrače. Ekipa koju imamo daje mi dodatni optimizam. Najbitnije je da smo mi fokusirani, ja sam siguran da ćemo odraditi dobar posao”, rekao je Petev.

Petev je na kraju dodao kako mu je drago da je ekipa ponovo u punom kapacitetu, misleći na povratak Amera Gojaka, Miralema Pjanića i Radeta Krunića. Dodao je i kako je posebno srećan zbog povratka navijača na tribine.

“Puno mi znači da će biti ful kapacitet. Pomoći će nam (navijači), to sam siguran. Osim toga, nikada nisam to (navijači BiH) doživio, gledao sam na TV-u. Ja se nadam da ćemo izgledati bolje, čvrstije i da ćemo pokazati najbolje što imamo”, zaključio je Petev.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je spisak igrača na koje računa za posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, protiv Finske i Ukrajine.

Na spisku su:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić,

Odbrana: Branimir Cipetić, Mateo Sušić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Seal Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić,

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Almedin Ziljkić, Sanjin Prcić,

Napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Susret s Finskom na rasporedu je 13. novembra na "Bilinom polju" u Zenici, gdje će izabranici Ivajla Peteva dočekati i Ukrajince tri dana kasnije.

U oktobarskom ciklusa kvalifikacija za Katara, izbranici Peteva su prvo pobijedili Kazahstan, a onda i remizirali u Lavovu sa Ukrajinom.

Na tabeli grupe D, reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na četvrtom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC