• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u transu zbog Srbije: Region bruji o Orlovima i najvećoj pobjedi u istoriji

Autor Haris Krhalić

Poslije podviga u Portugalu, selekciju Srbije su uporedili čak i sa prvacima svijeta.

 mediji o uspjehu srbije Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru, nakon veličanstvene pobjede u Lisabonu nad Portugalom 2:1.

Herojski pogodak Aleksandra Mitrovića odveo je Orlove na Mundijal, sada cijela Srbija željno iščekuje žrijeb, a podvig reprezentacije odjeknuo je u čitavom regionu.

Mediji sa prostora bivše Jugoslavije i te kako su ispratili i "muški" nahvalili partiju Srbije u Portugalu, kojom su postali deveta selekcija koja se plasirala na najvažnije fudbalsko takmičenje.

Možda će vas zanimati

 Hrvatski "Indeks" je konstatovao da su Orlovi napravili senzaciju u Lisabonu, napisavši da je ovo "jedna od najvećih pobjeda Srbije u istoriji".

Portal "24sata.hr" takođe govori o senzaciji: "Nevjerovatnu utakmicu odigrali su fudbaleri Srbije i u direktnom sudaru za plasman na Svjetsko prvenstvo srušili favorizovani Portugal."

Od hrvatskih medija, možda i najzanimljiviju konstataciju imao je "Večernji list", uporedivši Orlove sa velesilama poput Francuske i Španije.

"Portugalci su imali prednost domaćeg terena i ulogu favorita, vođstvo od drugog minuta zahvaljujući pogotku Renata Sančesa i svejedno nisu uspjeli. Niti bod, što bi im takođe bilo dovoljno za plasman u Katar. A sve to zbog hrabre, brze i srčane igre Srba. Djelovalo je kao da domaćini igraju protiv Francuske ili Španije poslije izjednačenja", istakli su iz "Večernjeg".

U Bosni i Hercegovini su izveštaju o podvigu Srbije bili umereniji.

"Dnevni Avaz" je naglasio preokret Srbije u Lisabonu, dok je portal "Kliks" istakao da je Srbija napravila senzaciju pobjedom nad Portugalom i odlaskom na Svjetsko prvenstvo.

U Crnoj Gori su proslavili uspjeh Orlova na zanimljiv način. "Vijesti" su izveštaj naslovile riječima "Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu". Za to vrijeme, "Pobjeda" je napisala da je Mitrović šokirao Portugal u 90. minutu, dok je "CDM" istakao da su se Orlovi sada pridružili Hrvatskoj u Kataru.

U Sjevernoj Makedoniji, "Ekipa" je pomno pratila uspjeh Srbije.

"Mitrović rasplakao Portugalce", glasio je njihov naslov. Za to vrijeme, slovenačka "Nogomanija" je takođe ispratila rezultat selekcije Dragana Stojkovića.

"Ludnica u Srbiji, Orlovi savladali Portugal u Lisabonu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo", napisali su, uz konstataciju da je ovo jedna od najvećih pobjeda u istoriji Srbije. A evo kako je u Beogradu ta pobjeda proslavljena:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC