• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bio mi je potreban predah od svega!" Dudić pred derbi govorio o povlačenju ostavke: Nastavljam sa još više motiva!

Autor Dragan Šutvić

Trener Veleža najavio derbi susret sa Širokim Brijegom.

 m:tel premijer liga bih 17. kolo velež široki brijeg najava feđa dudić Izvor: FENA/Mario Obrdalj


Prvo od posljednja tri kola m:tel Premijer lige BiH, u petak uveče na stadionu "Rođeni", otvoriće Velež i Široki Brijeg.

U najavi ovog meča, trener Mostaraca Feđa Dudić osvrnuo se, prije svega, na turbulentan period u klubu i ostavku koju je ponudio nakon poraza od Radnika (1:2) krajem oktobra.

Možda će vas zanimati

"Uzeo sam predah od svega, kako bi se neke stvari 'slegle'. Odmah ću reći da smo nakon te utakmice održali sastanke sa rukovodstvom, na kojima sam vidio da ljudi cijene što je do sada urađeno. Sutra ujutro smo održali nove sastanke i zajednički odlučili da nastavimo dalje. Hvala svima na podršci, zahavaljujem se navijačima na brojnim porukama podrške koje sam dobio i to je jedan od glavnih razloga zašto je donesena odluka o ostanku. Velež igra najljepši fudbal u postratnom periodu, nakon 33 godine izboren je plasman u Evropu, mnoge igrače smo afirmisali i postali su reprezentativci, tako da mogu samo da poručim da ću nastaviti da radim predano, sa još više motiva", istakao je Dudić, koji je pohvalno govorio o sutrašnjem protivniku.

"Mnogo su kompaktniji u odnosu na prvi meč, jači su za Mujana i Blagajića kojih nije bilo u tom duelu. Nedostaju im Jurilj i povrijeđeni Begić, ali je evidentno da je Mujan donio dodatni kvalitet u ofanzivnom dijelu. Raduje me i da je kolega Jure Ivanković dobio podršku za svoj rad nakon te utakmice. Klub je tada stao iza njega i sigurno će napraviti mnogo u trenerskoj karijeri jer je posvećen poslu. Čestitam mu na svim ostvarenim rezultatima, ali nas u sutrašnjem meču interesuje samo pobjeda", poručio je strateg Mostaraca, naglasivši kadrovske probleme.

"Opet imamo zdravstvenih problema. Dejanović je tek počeo invididualno da trenira, a Hajdarević je dobio crveni karton u meču juniora, koji se prenosi i ovdje. Džanković je dobio udarac u list, ima hematom i na nama je da probamo na bilo koji način da ga osposobimo. Cvijanović ima tri žuta kartona, dok su svi ostali na raspolaganju", naveo je Dudić.

Fudbaler "rođenih" Samir Radovac nada se kako će u naredne tri utakmice Velež doći do što više bodova te da će, ako ne kroz ligu, plasman u Evropu izboriti kroz Kup BiH.

"Široki je dosta podigao formu, nova dva igrača donijela su im svježine i sigurno su mnogo agilniji i agresivniji prema naprijed. Mislim da sutra nema favorita, ali u ovom hercegovačkom derbiju čeka nas prava borbena utakmica i nadamo se da ćemo pobijediti i tako podići našu formu i što bolje privesti kraju ovu polusezonu", rekao je Radovac.

m:tel Premijer liga BiH, 17. kolo:

petak

18.00 Velež - Široki Brijeg, Luka Bilbija (Prijedor)

subota

15.00 Sarajevo - Sloboda, Danijel Bojo (Kiseljak)

17.00 Tuzla siti - Zrinjski, Mirza Kazlagić (Cazin)

nedjelja

13.00 Posušje - Leotar, Admir Musić (Sarajevo)

15.00 Željezničar - Radnik, Zoran Grbić (Prijedor)

15.00 Borac - Rudar Prijedo, Elvis Mujić (Banovići)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC