• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA šokirala - mijenja se baraž za Svjetsko prvenstvo: Srbija je već u Kataru, ali njima će biti mnogo teže!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Organizacija na čijem čelu je Đani Infantino potvrdila je jednu promjenu za završnicu kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine.

 interkontinentalni mečevi za baraž za mundijal 2022 igraće se na neutralnom terenu Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/FIFA/KURT SCHORRER/MN Press

Fudbaleri Srbije plasirali su se prošle nedjelje na Svjetsko prvenstvo u Katar i sada mogu da bez stresa prate ostatak kvalifikacija i gledaju ko će im se tamo pridružiti.

Za to vrijeme, FIFA je donijela odluku koja će pojedinim timovima dodatno otežati put na Mundijal - interkontinentalni plej-of mečevi neće biti dvomeči!

Možda će vas zanimati

Kako je FIFA potvrdila u petak, susreti za posljednja dva mjesta na Svjetskom prvenstvu, koji igraju predstavnici iz četiri različite konfederacije, ovoga puta neće biti dvomeči na domaćem i gostujućem terenu, već jedan meč na neutralnom terenu!

To znači da će predstavnici KONKAKAF zone, Južne Amerike, Azije i Okeanije u junu 2022. igrati 90 do 120 minuta fudbala, koji će odmah odlučivati o tome ko će popuniti 31. i 32. mjesto na Mundijalu.

Na žrijebu 26. novembra u Cirihu, FIFA će odrediti kako će glasiti parovi ovih interkontinentalnih okršaja, iako u tom trenutku nećemo znati koji timovi će predstavljati koju konfederaciju.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo je na programu 1. aprila 2022. u Dohi, a tek u junu će se igrati interkontinentalni baraž. Nije objavljeno koji su konkretni razlozi za ovakvu promjenu, niti gdje će se igrati mečevi na neutralnom terenu.

Ipak, pretpostavlja se da je to učinjeno i zbog pandemije korona virusa koja bi mogla da oteža putovanja na različite kontinente, a pojedini mediji već spekulišu da bi mečevi mogli da se igraju u Evropi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Pametno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC