• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radio kao dostavljač, sad igra Ligu šampiona: Igrao četvrtu ligu, došao u Milan i spasio ih propasti!

Autor Dragan Šutvić

Od sada će svi znati ko je Žunior Mesijas, 30-godišnjak koji je na debiju u najjačem evropskom takmičenju posao junak "rosonera".

 milan žunior mesijas strijelac protiv atletika  Izvor: Profimedia

Milan ima svog novog heroja i to onog kojem se vjerovatno nikad nije nadao! Bilo je u Madridu 0:0 protiv Atletika sve do 87. minuta, taj rezultat značio bi njihovo ispadanje iz Lige šampiona, ali "rosoneri" su dobili svog spasioca.

Njegovo ime je Žunior Mesijas, odigrao je tek treći meč za Milan, postigao je gol iz prvog šuta u Ligi šampiona, a prije osam godina emigrirao iz Brazila u Italiju ne bi li radio kao dostavljač!

Možda će vas zanimati

Nevjerovatna životna priča krije se iz Mesijasa, kojeg su u Milanu već šaljivo prozvali za njihovog "Mesiju", pošto ih je spasio ispadanja iz Lige šampiona.

Ali Mesijasova priča je vrlo neobična. On je zapravo pozajmljen igrač u Milanu i to iz drugoligaša Krotonea!

Sve je počelo kada su mu bile 23 godine, kada je Mesija otišao iz svog Brazila i obreo se u Italiji. Tamo se sa svojom suprugom i sinom pridružio njegovom bratu u Torinu.

Počeo je tamo da radi kao dostavljač bijele tehnike, a uporedo je u slobodno vrijeme igrao amaterski fudbal za tim peruanske zajednice u Torinu.

Priča se zahuktava 2015. godine, kada je Mesijas već imao pune 24 godine. Tada ga je u amaterskom fudbalu otkrio bivši igrač Torina Ecio Rosi, koji ga odvodi u Kazale, da bi poslije par sezona, prešao u Gocano. U tom timu je prije samo tri godine igrao u četvrtom rangu italijanskog fudbala, a sa Gocanom poslije stiže do Serije C.

Početkom 2019. godine, Krotone rješava da dovede Mesijasa u Seriju B, a sa njima se prošle godine domogao i najvišeg ranga italijanskog fudbala.

Iznenada, ovog ljeta, Milan odlučuje da dovede Mesijasa na pozajmicu i on debituje za "rosonere" u pobjedi nad Atalantom 3:2, ali pravi heroj postaje na debiju u Ligi šampiona, sa punih 30 godina!

Milan će sada protiv Liverpula morati da napravi iznenađenje kako bi prošli u osminu finala, ali da nije bilo Mesijasa, već bi bili eliminisani...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC