• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga u Engleskoj - preminula fudbalska legenda: Skoro 40 godina imao tešku bolest, zbog nje morao da proda trofeje!

"Najpotcjenjenija legenda Liverpula", govorili su za Roja Kenedija, a obožavali su ga i navijači Arsenala.

 preminuo Roj Kenedi legenda Liverpula Izvor: Profimedia

Tužna vijest stigla je za engleski fudbal - legendarni Rej Kenedi, čovjek koji je stekao kultni status među navijačima i Arsenala, preminuo je u 71. godini. Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera u zemlji bio je omiljen među navijačima, a stigao je i do dresa reprezentacije na vrhuncu karijere.

Možda će vas zanimati

 U seniorski fudbal ušao je u timu iz Londona, čiji je bio omladinac, a tih godina krasio ga je fantastičan šut. Bio je ubojiti golgeter Arsenala, prije nego što je promijenio klub i poziciju.

Kako je jednom prilikom rekao Bob Šenkli - Rej je najpotcjenjeniji igrač Liverpula. U tom klubu je osvojio pet titula prvaka Engleske i tri trofeja Kupa evropskpih šampiona, uz gomilu drugih velikih trofeja. Ipak, impresivnija je bila njegova transformacija.

Tvrdio je legendarni Šenkli da je Kenedi toliko pametan i talentovan da bi mogao da igra bilo šta, pa se u Liverpulu iz napada preselio u vezni red. I blistao je na toj poziciji.

Ovo je Rej Kenedi:

Trofeje je osvajao i u Arsenalu, sa kojim je bio šampion Engleske i osvajač Kupa sajamskih gradova, dok se sa Svonsijem u kasnijoj fazi karijere bio osvajač Kupa Velsa.

Rej Kenedi je tokom karijere igrao za Arsenal, Liverpul, Svonsi i Hartepul, kratko je bio trener i i grač u kiparskom Pezoporikosu, a karijeru je završio u niželigašu Ašingtonu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 17 mečeva, a bio je i učesnik Evropskog prvenstva 1980. godine.

Ubrzo nakon završetka igračke karijere Rej Kenedi je oboleo od Parkinsonove bolesti, zbog čega je mnogo patio. Raspao mu se brak, kao i karijera blizu fudbala, a kasnije je imao i velikih finansijskih problema zbog oporavka od bolesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC