• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potresna ispovijest fudbalera - Kockanje mu uništilo život: Dugovao 300.000€, zajmio od banke, pa otkrio kako se spasao

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igrao je fudbal u Portugalu, Izraelu i Bugarskoj, a svuda je jedna stvar bila zajednička - više je mislio o kockanju nego o lopti.

 izraelcu kockanje uništilo život Izvor: MONDO/Goran Sivački/Instagram/prinscreen/elizizov

Za fudbalere se često govori da je njima sve "med i mlijeko", da lako zarađuju velike svote novca i da nemaju briga kao običan svijet.

Ali kod pojedinih fudbalera postoji i druga strana priče. Tako je jedan izraelski fudbaler otkrio kako se tokom igračke karijere našao u paklu kockanja i kockarskih dugova koji su mu uništili život.

Možda će vas zanimati

Radi se o Elijahuu "Eliju" Zizovu, 30-godišnjaku koji je tokom karijere igrao za Levski iz Sofije, Bragu, Makabi Tel-Aviv i još nekoliko manjih izraelskih klubova.

Ali sada bugarski mediji pišu o Zizovu zbog svega što je radio van terena. Njegova ispovijest za "Sport 5" bila je vrlo iskrena o svim problemima koje je pravio proteklih godina.

"Uvijek sam lako pravio novac, ali u jednom trenutku, stvari su postale teške. Zato sam se okrenuo kockanju", počeo je Zizov svoju životnu priču.

"Plate su kasnile, ali to nije bio problem kada sam pravio novac. I počeo sam da se kockam svakodnevno. Išao sam od kluba do kluba, a moje misli su bile svuda drugdje. U jednom trenutku, nisam čak ni mario za novac, samo da li ću pobjeđivati u kockanju ili ne."

Zizov kaže da je sve gubitke na kockanju "kompenzovao" novim klađenjem i kockanjem.

"Bilo je noći kada bih dobio 40.000 ili 50.000 evra. Ali novac je brzo nestajao i počinjao sam da molim ljude da mi pozajmljuju. Potonuo sam. tražio sam pomoć porodice - dali su mi 150.000 evra i obećao sam da nikad više neću igrati, ali poslije dvije noći sam to opet uradio. Ubrzo je moj dug porastao na 300.000 evra. Uzeo sam pozajmicu od banke nakon što sam stavio kuću pod hipoteku. I opet sam obećao da neću igrati, ali nisam održao riječ."

Izraelski fudbaler je nastavio da tone.

"Izgubili smo kuću i došli su teški dani. Sada živimo kao podstanari. Zbog mene smo upali u teške finansijske probleme. Često nismo uspijevali ni da otplatimo ratu, a ja sam nastavljao da se kockam."

Zizov je otkrio da je od kockanja uspio da pobjegne uz pomoć rehabilitacionog programa.

"Dva mjeseca sam 'čist', što se nikad nije dešavalo. Nanio sam mnogo bola porodici. To će me progoniti do kraja života. Nadam se da ću sad uspjeti. Postoji i nalog na koji stižu donacije i taj novac ja ne smijem da uzimam. Sve odatle ide za vraćanje mojih dugova. Hvala svima koji su mi pomogli", rekao je Zizov na kraju svoje životne priče.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC