• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kockanje i zabava: Srpska prihodovala više od 40 miliona KM

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Prihod od naknada za organizovanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara u Srpskoj prošle godine je bio skoro duplo veći nego 2018. godine.

 Prihod od naknada za igre na sreću u RS Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Po ovom osnovu prihodovano je tačno 40.074.547 KM, što je za 45 odsto više u odnosu na 2018. godinu kada je taj prihod bio 27.631.835 KM, rečeno nam je u Republičkoj upravi za igre na sreću.

Pročitajte i ovo

Trenutno nema podataka o tome koliko novca su u toku prošle godine građani Republike Srpske potrošili na razne vrste kockanja i nagradnih igara niti koliko dobitaka im je isplaćeno.

U upravi za igre na sreću objašnjavaju da su u skladu sa novim Zakonom o igrama na sreću, "Lutrija" i drugi priređivači u Republici Srpskoj dužni, u svrhu nadzora, posjedovati odgovarajući računarski sistem koji obezbjeđuje pohranjivanje podataka o svim elementima priređivanja igara na sreću i koji je odobren od Ministarstva finansija RS.

"Trenutno se stvaraju tehničke pretpostavke za uspostavljanje računarskog sistema koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj," kažu u ovoj upravi za Mondo.

Federalni mediji objavili su da su prošle godine prema evidencijama Poreske uprave FBiH, priređivači igara na sreću ostvarili ukupan promet po osnovu uplata u iznosu od 1.754.043.306 KM!

Od prošle godine Republika Srpska ima novi Zakon o igrama na sreću. Raspravu o novom Zakonu i njegovo donošenje pratile su burne reakcije, posebno postojećih priređivača igara na sreću u RS, koji su upozoravali da će doći do masovnih otpuštanja radnika i gašenja poslovanja.

U oblasti igara na sreću u Republici Srpskoj zaposleno je oko 2.400 radnika.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE