• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri za koje nemate pojma gdje sad igraju: Gdje su, šta rade? Ima ih od Meksika do druge lige Rusije!

Autor Dragan Šutvić

Navikli ste da se na MONDU za praznike sada već tradicionalno podsjećamo na fudbalere koji su nestali sa radara. Nisu u penziji, igraju fudbal daleko od javnosti!

 fudbaleri za koje nemate pojma gdje igraju 2022 Izvor: Profimedia/Mnpress

Već četvrtu godinu zaredom MONDO vas podsjeća na fudbalere na koje ste zaboravili!

Naša tradicionalna rubrika za novogodišnje i božićne praznike odnosi se na fudbalere koji su u jednom trenutku karijere bili popularni, a onda odjednom ostali bez traga i glasa, kao da su završili karijeru, a zapravo vam je samo promaklo da i dalje igraju fudbal.

Možda će vas zanimati

Aktivni su, nisu se još penzionisali, međutim nastupaju za klubove koje rijetko ili uopšte ne gledate, a mi smo tu da vas podsjetimo gde su i šta rade.

Tako smo se 2018. godine prisjetili tada još aktivnih Florana Malude i Sidnija Govua, pa su nam za doček 2019. na pamet pali Lusio i Marko Borijelo, a prethodne zime smo pričali o Aleksu Songu, Ernanu Barkosu i Sedriku Gogui.

Imamo ponovo deset novih imena. Ovo su igrači koji su pomalo pali u zaborav, a kojih se vrijedi podsjetiti iz ovog ili onog razloga.

Vi nam u komentarima pišite ko je vama pao na pamet…

DIJEGO LAKSALT

Izvor: Profimedia

Čak i da ste ove sezone redovno pratili Premijer ligu Rusije, možda bi vam promaklo da je urugvajski bek Dijego Laksalt član Dinama iz Moskve.

Momak upadljive frizure proslavio se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada je oduševio u dresu Urugvaja. Ubrzo potom ga je Milan kupio za 18 miliona evra, ali može se reći da to nije bila investicija kojom će se hvaliti.

Laksalt je potom išao na pozajmice u Torino i Seltik (!?), da bi od ljetos postao član moskovskog Dinama u kome konce inače vuče Željko Buvač. Plaćen je 3,5 miliona evra i zapravo je počeo odlično, ali je potom povrijedio kuk i nije igrao od septembra. Nada se da će u Rusiji "resetovati" karijeru i obezbijediti još jedan odlazak na zapad, tek mu je 28.

NEMANJA PEJČINOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Kad smo kod Rusije, da se na njoj zadržimo. Bivši srpski reprezentativac Nemanja Pejčinović (34) trenutno je član Fakela iz Voronježa, inače člana drugog ranga.

Pejčinović je u Fakel otišao u oktobru 2020. godine pošto se kratko zadržao u Voždovcu. Zanimljivo je da je uzeo broj "10", što je vrlo netipično za štopera, međutim njega izuzetno poštuju i čak je kapiten svoje ekipe koja je trenutno drugoplasirana i "juri" plasman u elitu.

Pejčinović, bivši igrač Rada, Zvezde, Herte i Nice, ostavio je dubok trag u Rusiji pošto je četiri sezone igrao u Lokomotivi iz Moskve, a čak ima i rusko državljanstvo.

VENSAN JANSEN

Izvor: Profimedia

Sjećate li se holandskog napadača za kog je Totenhem "pljunuo" čak 22 miliona evra u ljeto 2016. godine, a dobro znamo koliko je štedljiv Danijel Levi?

Njegov angažman u Totenhemu je bio tragičan (6 golova na 42 meča), a zanimljivo je da je još 2019. godine "digao ruke" od igranja u najjačim ligama Evrope i otišao u Meksiko. Tamo nastupa za Monterej već treću sezonu zaredom, ali ne može se reći da je u sjajnoj formi.

Odigrao je 10 mečeva u Aperturi i postigao svega jedan pogodak, a nemojte se iznenaditi ako se uskoro vrati u rodnu Holandiju. Mogao bi baš u svoj bivši klub AZ? Tek mu je 27...

FLORIJAN TOVAN

Izvor: Profimedia

Mnogo zanimljivih igrača nastupa u MLS, ali ćemo se ipak zadržati na Meksiku. Tamo je i bivši francuski reprezentativac Florijan Tovan.

Krenuo je stopama zemljaka Andre-Pjera Žinjaka, doduše mnogo ranije, pa od ljetos nastupa za Tigres. Jedan od najvećih talenata "trikolora" sa početka prethodne decenije nije se pokazao u Njukaslu, pa je karijeru rehabilitovao u Marseju, međutim kao da se zasitio najozbiljnijeg fudbala i otišao je na drugi kontinent da potraži novi izazov.

Tovanu, koji igra najčešće na mjestu desnog krila, takođe je tek 28 godina, a Tigres ga je potpisao čak do 2026. Za sada je postigao samo dva gola.

MARIO BALOTELI

Izvor: Profimedia/Seskimphoto

Možda i najpoznatije ime sa ove liste, a ujedno i najkontroverznije. "Nevaljali dečko italijanskog fudbala" Mario Baloteli od ljetos je u Turskoj i nastupa za Adana Demirspor.

Vrlo moguće je da su neki od vas to primijetili, možda baš kada je udario saigrača i drugog jurio s gaćicama u svlačionici, ali nije zgoreg podsjetiti i druge. Baloteli je nakon Monce odlučio da se opet oproba u inostranstvu, tražili su ga iz Emirata i Saudijske Arabije, međutim odabrao je novi zanimljivi projekat u Turskoj gdje igra još poznatih igrača kao što su Benžaman Stambuli, Brit Asmobalonga i Junes Belanda.

Njegov klub je trenutno na petom mjestu prvenstva Turske, a Baloteli je sakupio sedam golova, ali i sedam žutih kartona.

EREN DERDIJOK

Izvor: Profimedia

Mnogi poznati fudbaleri su otišli u Tursku kako bi uzeli "posljednje pare" prije nego što proglase kraj karijere, a na to nije bio imun ni nekadašnji reprezentativac Švajcarske.

Visoki i korpulentni Eren Derdijok nastupa za Ankaraguču, člana drugog ranga u Turskoj. Stigao je ljetos kako bi tim iz prestonice Turske poveo u elitu i čini se da je to bio pogodak za obje strane. Nekadašnji reprezentativac Švajcarske postigao je devet golova, a Ankaraguču drži drugo mjesto iz Umranijespora.

Sigurno su mnogi pomislili da je Derdijok završio igračku karijeru, ali iako se pojavio kao otkriće još davne 2007. godine, tek su mu 33 i može još da pruži fudbalu.

LUKAS PODOLSKI

Izvor: Profimedia/Norbert Barczyk / PressFocus /NEWSPIX.PL

Legendarni napadač reprezentacije Njemačke još nije digao ruke od fudbala. Podolskom je 36 godina i već dugo nije na starom nivou, a ljetos je odlučio da se vrati u domovinu.

Ne u dres Kelna, u kome je pružao najbolje partije u životu, nego u Poljsku - odakle je inače porijeklom. Podolski je trenutno član Gornjika iz Zabža za koji je ove sezone postigao tri gola na 14 nastupa, a očekivalo se ipak više od takvog imena, međutim ima još vremena da se popravi.

Zanimljivo je da se Podolski u Gornjiku mimoišao sa Ričmondom Boaćijem, ali ipak igra sa drugim bivšim igračem Crvene zvezde - Filipom Bainovićem.

RODRIGO PALASIO

Izvor: Profimedia

Čuveni napadač iz Argentine proslaviće u februaru 40. rođendan, ali ne diže ruke od fudbala - ni od onog pramena kose, "kikice" koja je postala zaštitni dio njegovog imidža.

Palasio je ljetos završio sa Bolonjom, gdje je sarađivao sa Sinišom Mihajlovićem, a preselio se u Seriju B gdje sada nastupa za Brešu. Želja mu je da ovaj klub sa sjevera Italije vrati u elitu, pa je tako za sada ove sezone učestvovao sa tri gola i tri asistencije.

Bivši napadač Boke, Đenove, Intera i Bolonje neće tek tako odustati od igračke karijere, iako mu odavno već nedostaje brzina.

BRANISLAV TRAJKOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Za kraj volimo da izdvojimo bivše igrače "vječitih" na koje smo svi pomalo zaboravili.

Branislav Trajković je igrao za Partizan tokom 2014. godine pošto je došao kao veliko pojačanje iz Vojvodine, zajedno sa Markom Nikolićem. Ipak, navijačima je ostao po lošem u pamćenju jer je dobio direktan crveni karton protiv Ludogoreca u plej-ofu Lige šampiona.

Nakon toga njegova karijera krenula je silaznom putanjom, a Trajković trenutno igra za Radnički sa Novog Beograda, inače člana Srpske lige Beograd.

Jesenji deo sezone završili su na četvrtom mjestu iza OFK Beograda, Zemuna i Baska.

ALEKSANDAR PANTIĆ

Izvor: Profimedia

U vrijeme kada je Trajković igrao za Vojvodinu - do dresa Zvezde stigao je Aleksandar Pantić.

Fudbaler koji igra na mjestu štopera i desnog beka stigao je i do dresa Viljareala, proveo četiri godine u Španiji, potom ostvario i transfer u Dinamo iz Kijeva, a gde je sada?

Pantić je od jesenas član Zaglembja iz Lubina, poljskog kluba koji je 2016. godine šokirao Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a kod njih je poprilično standardan. Iako je propustio pripreme...

Problem je samo što Zaglembju nikako ne ide. Ostvarili su samo jednu pobjedu od kada je Pantić zaigrao kod njih, a čak iako ispadnu u drugi rang - vrijedi reći da je potpisao kratkoročni ugovor sa njima. Može da ode već na ljeto i potraži neki novi izazov u karijeri. I njemu je tek 29.

Kad smo kod Aleksandra Pantića, njegov imenjak i prezimenjak, koji je takođe igrao za Zvezdu, ali su mu 43 godine, nedavno je potpisao za najpoznatiji amaterski klub u Srbiji - Dobravu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC