• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apsurd u Seriji A se nastavlja – ne smiju da igraju, a moraju!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Čelnici italijanske Serije A ne popuštaju, posla će imati pravnici.

 Serija A - Nema odgađanja utakmica iako klubovi ne mogu da igraju zbog korone Izvor: EPA/CESARE ABBATE/ANSA

Apsurdi u Seriji A se nastavljaju!

Počelo je sada već davno sa utakmicom Juventusa i Napolija koji je riješen za zelenim stolom, pa onda ipak odigran, nastavljen sa duelom Udinezea i Salernitane, a sada nastavljen i to sa nekoliko mečeva.

Možda će vas zanimati

Fudbaleri Udinezea nisu otputovali u Firencu na duel sa Fiorentinom, jer su im lokalne zdravstvene vlasti to zabranile zbog velikog broja zaraženih koronom, a iz istog razloga neće se igrati utakmice Venecija – Salernitana, Atalanta – Torino, pa ni Bolonja – Inter, zbog velikog broja zaraženih u ekipi Siniše Mihajlovića.

"Oni najvjerovatnije neće moći da igraju, idemo ka zabrani održavanja sportskih takmičenja", izjavio je u srijedu poslijepodne Paolo Bordon, direktor lokalne zdravstvene organizacije (ASL) u Bolonji.

Čelnici italijanske Serije A vrlo brzo nakon neodlaska Udinezea u Firencu i izjava iz Bolonje sazvali su hitan sastanak, a onda donijeli potpuno neočekivanu odluku!

Nema odgađanja utakmica!

To znači da ćemo u četvrtak ponovo imati situaciju u kojoj se jedan klub pojavi na stadionu i nakon 45 minuta čekanja meč bude otkazan jer se protivnik nije pojavio.

Ekipa koja se ne pojavi gubi službenim rezultatom 3:0, ali ovo će sigurno izazvati lavinu žalbi nakon kojih će pravnici imati pune ruke posla.

Podsjetimo se, Napoli je nakon što se nije pojavio u Torinu izgubio meč službenim rezultatom 3:0 i čak mu je oduzet bod, ali je par mjeseci kasnije Olimpijski komitet Italije poništio tu odluku i meč je odigran.

Sličnu situaciju vjerovatno ćemo i sada gledati, s tim da je sada riječ o najmanje četiri utakmice, ne računajući onu između Udinezea i Salernitane.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC