• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meč na "Dal'Ari" proglašen napuštenim i automatski će biti 0:3 za Inter! Uslijediće žalba Mihinog tima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmica između Bolonje i Intera proglašena je napuštenom, tako da će milanski tim automatski dobiti bodove za zelenim stolom. Ipak, domaćin će uložiti žalbu, koja će vrlo vjerovatno biti usvojena.

 Siniša Mihajlović Izvor: EPA/SERENA CAMPANINI/ANSA

Inter je u četvrtak stigao na stadion "Renato Dal’Ara" na utakmicu za koju su znali da neće biti odigrana, prenijeli su italijanski mediji.

Bolonja je od strane lokalnih zdravstvenih vlasti odredila petodnevni karantin zbog korona virusa, pa izabranici Siniše Mihajlovića nisu smjeli napuštati svoje domove, a kamoli otići na teren i igrati protiv milanskog kluba.

Ipak, šampion Italije je obavio zagrijavanje, iako je znao da neće igrati meč. Sudija je čekao 45 minuta i prema pravilima proglasio meč prekinutim.

Izvršni direktor Intera Bepe Marota zatražio je od Vlade Italije da pojasni situaciju, kao i da smanji ovlaštenja kriznih štabova u smislu zabrane igranja igračima i klubovima.

Takođe je dodao da bi buster doze vakcine trebale biti obavezne za sve sportiste kako bi se izbjegli dugi karantini u budućnosti.

Italijanska Serija A danas je odobrila novi protokol nakon što su otkazane još tri utakmice i to u Firenci između Fiorentine i Udinezea, potom u Bergamu između Atalante i Torina, kao i Salernu, gdje je domaća Salernitana trebala da dočeka Veneciju.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC