• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić kao Piksi - Kakav bre eventualni plasman u nokaut fazu SP! Kapiten Srbije vjeruje u uspjeh: Imamo velike planove!

Autor Haris Krhalić

Dušan Tadić je uvjeren da reprezentacija može da napravi "bum" na Mundijalu.

 Dušan Tadić intervju za FSS Izvor: MN PRESS

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Direktan plasman izborili su pobjedom u Lisabonu protiv Portugala, reprezentacije koja će kroz baraž morati da traži šansu, a na tom putu im stoji i Italija.

Dok oni strepe, srpski nacionalni tim uživa u velikom uspjehu. Tim povodom je kapiten Dušan Tadić dao zanimljiv intervju za zvanični sajt FSS i pričao je o raznim temama.

Možda će vas zanimati

Da je odlično raspoložen moglo je da se vidi po pitanju o Kataru i eventualnom plasmanu u nokaut fazu Mundijala. Iskoristio je to da citira izjavu selektora Dragana Stojkovića koji je pred meč sa Portugalom nasmijao naciju.

"Kako bre eventualno", nasmijao se Tadić, pa nastavio:

"Nema eventualno, moramo. Da li možemo da ponovimo uspjeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobijedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, vjerujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono. Uvijek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vrijeme, ovo je neka druga Srbija.

Otkrio je da ljudi u Ajaksu nisu bili šokirani poslije trijumfa u Lisabonu.

"Nisu se iznenadili. Bilo im je drago zbog mene, ali nisu bili iznenađeni, jer su po mojoj reakciji u najavi meča vidjeli da ja vjerujem da možemo slaviti u Portugalu. Drugačije bi bilo da ja nisam bio ubijeđen da ćemo slaviti u Lisabonu."

Pred reprezentacijom su dvije provjere u martu (Mađarska i Danska), zatim u junu mečevi Lige nacija. Vjeruje da Srbija može do elitne grupe.

"Nadam se. Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svjetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobjednički mentalitet. Pokušati svaki meč riješiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mjesto u A grupi Lige nacije."

VLAHOVIĆ PRE HOLANDA

Izvor: Profimedia

Jedno od pitanja za Tadića bilo je o dvojici supertalentovanih napadača, golgeterskih zvijeri. Dušana Vlahovića i Erlinga Holanda. Koga bi on prije doveo da je trener?

"Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, lijeva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego prije svega kvaliteta."

MITROVIĆU, ČEKAM DA ČASTIŠ!

Izvor: MN PRESS

Tu je i još jedan napadač sa kojim se odlično razumije na terenu - Aleksandar Mitrović.

"Nije me još odveo na ručak za moje asistencije. Šalu na stranu, imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumijemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo."

Izdvojio je i koja dva meča, u klubu i reprezentaciji, su bila najvažnija za njega.

"Kad bih morao jednu da istaknem, onda je to utakmica sa Realom u Madridu u nokaut fazi Lige šampiona. Mnogo važan meč za nas, opet na njihovom stadionu. Odigrali smo fenomenalno i svakako je ta utakmica jedna od onih 'posebnih', ali bilo je mnogo velikih, dobrih mečeva. U dresu Srbije? Pobjeda u Lisabonu. Veliki ulog. I najzad da smo pobijedili jednog velikog protivnika, i to na njegovom terenu u velikom stilu. Da, definitivno bih izdvojio ove dvije utakmice."

ZLATNA LOPTA FSS

Izvor: MN PRESS

Tadić je jedini u srpskom fudbalu koji je osvojio tri Zlatne lopte FSS. Uprkos ogromnom uspjehu, on vjeruje da će neko uspjeti da ga nadmaši i u tom segmentu.

"Velika čast i privilegija, ali kao što sam ranije rekao, i motiv, motiv da nastaviš da radiš još jače. Veliko hvala svima, na meni je da svaki put opravdam, a nadam se da sam u tome i uspio, to priznanje. Uvijek želiš još, uvijek želiš više, na terenu i van njega. Da li će me neko nadmašiti? Hoće, sigurno. Imamo dobrih igrača, mladih", zaključio je Tadić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC