• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzeo je mobilni i sam stvorio reprezentaciju: Sad se bore za Svjetsko prvenstvo, zbog njega su uživo vidjeli Mesija!

Autor Dragan Šutvić

Nije mogao da podnese novo razočaranje, pa je uzeo stvari u svoje ruke. Ovo je zaista nevjerovatna priča o jednom čovjeku - Ugu Alvaradu.

 ugo alvararo stvorio reprezentaciju el salvadora Izvor: Instagram/selectatalent

Sport zna da stvori neke nevjerovatne priče, a jedna baš takva stiže iz svijeta fudbala.

Ime Ugo Alvarado vam vjerovatno ništa ne znači, ali je to čovjek kome je danas cijeli El Salvador zahvalan. Zašto? Zato što je pomogao u stvaranju fudbalske reprezentacije, koja bi mogla da se nađe u Kataru sa Srbijom.

Možda će vas zanimati

Alvarado je kao veliki navijač svog nacionalnog tima bio razočaran time što se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo još od 1982. godine. Zbog toga je odlučio da preuzme stvari u svoje ruke, a nedavno je za to nagrađen tako što je dobio stalno zaposlenje u reprezentaciji.

Fudbalski entuzijasta je danonoćno "kopao" po internetu i tražio igrače koji imaju bilo kakve veze sa El Salvadorom. Tako je stvarao svoju bazu podataka. Kada ih je pronalazio, na razne načine je pokušavao da stupi u kontakt s njima, da bi saznao što više i da bi ih nagovorio da dođu u nacionalni tim. U tome je uglavnom uspijevao i već godinama ih je "ubacivao" u rerezentaciju.

"Jedan od najvećih uspjeha mi je Stiv Purdi, igrao je za Minhen 1860. U njegovom imenu nema ništa što 'zvuči salvadorski', ali sam čitao dosta o njemu, počeli smo da pričamo na Fejsbuku i eto", rekao je Alvarado za "BBC".

Nagrada za sav trud stigla je u oktobru 2020. godine, kada ga je sportski direktor reprezentacije Dijego Enrikez angažovao kao skauta, a prvi igrač kog je "iskopao" poslije tog zaposlenja bio je Erik Zavaleta iz Toronta.

"Moj glavni cilj je bio da pomognem reprezentaciji. Ali, nedavno mi je nekoliko igrača prišlo i rekli su mi 'Znaš, da nije bilo tebe, ne bih imao šansu da igram protiv igrača kao što su Mesi, Inijesta, Pike i drugi'. U tom momentu sam bio blizu da zaplačem. Nikada nisam razmišljao na taj način", iskren je Ugo.

Među posljednjim "pronalascima" Alvarada bio je Enriko Duenjas, momak koji je prošao kroz akademiju Ajaksa i Vitesea. Mogao je da igra za Holandiju ili Finsku, a izabrao je El Salvador.

"Vjerujem da imamo dovoljno talentovan tim da se plasiramo na Mundijal. U tome mogu da nam pomognu oni koji nisu rođeni ovde", ispričao je Alvarado za "Njujork Tajms".

Male su šanse da će se naći na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto su trenutno sedmi sa 14 bodova u svojoj grupi. Prvo mjesto drži Kanada sa Milanom Borjanom, imaju 16 bodova, 15 ima Amerika, po 14 Meksiko i Panama...

Hoće li ova simpatična reprezentacija ipak uspjeti da se pridruži Srbiji u Kataru?

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC