• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremio puškice za penale u finalu! Golman je heroj turnira, a njegova filmska priča je obišla svijet!

Autor Haris Krhalić

Egipatski golman je imao nevjerovatnu priču na Kupu Afičkih nacija, čak je spremio i puškice za finale...

 Gabaski puškice finale Afrički kup nacija Izvor: Profimedia/twitter/screenshot/@SaddickAdams

Senegal je osvojio Kup Afričkih nacija po prvi put. U finalu su, posle boljeg izvođenja penala, pobijedili Egipat.

Bio je to duel dvojice klupskih saigrača iz Liverpula Sadija Manea i Mohameda Salaha, ali je jedan igrač "ukrao šou". U pitanju je golman Egipćana Mohamed Abu Gabal ili kako mu piše na dresu - Gabaski.

Od njegove priče može da se napravi film, a posebno poslije zanimljivog detalja u finalu gdje se vidi da je spremio puškice za izvođenje penala. Na flašici sa vodom su se nalazili izlijepljeni papirići sa detaljima o protivničkim igračima, tačnije gdje ko izvodi penal.

Uspio je da odbrani šut Buna Sara u trećoj seriji, ali su njegovi sunarodnici Mohamed Abdelmonim i Mohanad Lašin bili neprecizni, dok je Sadio Mane izveo savršen penal u petoj seriji za titulu. Te puškice su pomogle u sedmom minutu kada je Gabaski odbrani penal Maneu, ali nije mogao više na samom kraju.

Ovo su njegove puškice:

Inače, Gabaski gotovo izvjesno ne bi uopšte igrao na ovom turniru. U osmini finala i meču protiv Obale Slonovače se u 88. minutu povrijedio prvi golman Mohamed El Šenavi i tada je on ušao u igru. I tada su se izvodili penali, igrač Mančester junajteda Erik Bejl je promašio, pa je Egipat prošao dalje.

U četvrtifinalu je Egipat pobijedio Maroko poslije produžetaka, a onda su se u polufinalu protiv Kameruna ponovo izvodili penali i tamo je Gabaski bio heroj. Kamerunci tri penala nisu uspjeli da realizuju, on je bio neriješiva enigma. A, u finalu je golman "faraona" u više navrata ostajao na zemlji, žalio se na povredu zadnje lože, bio je u bolovima, ali je dao sve da završi meč i da pomogne svojoj reprezentaciji.

Da je Egipat osvojio vrlo vjerovatno bi bio proglašen i za golmana turnira i bio bi u konkurenciji za najboljeg igrača. Ovako je najbolji čuvar mreže bio Eduard Mendi, a najbolji igrač Sadio Mane. Dobio je Gabaski utješnu nagradu, pošto je proglašen za igrača utakmice u finalu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC