• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slao mi slike iz toaleta, shvatila sam sve zbog pločica: Direktor Ajaksa prilazio sa kafom, pa se skidao u WC-u!

Autor Dragan Šutvić

Isplivali novi detalji seks-skandala u holandskom šampionu, zbog kojeg je direktor otišao iz kluba

 ajaks mark overmars seks skandal  Izvor: Profimedia

Legendarni igrač Ajaksa, Arsenala i Barselone, Mark Overmars (48), napustio je direktorsku funkciju u Ajaksu zbog velikog seks-skandala. Preciznije, on je seksualno uznemiravao koleginice i slao im slike svog polnog organa.

Zaposlene u Ajaksu pristale su da anonimno otkriju detalje jednom holandskom listu i pod tim uslovima su ispričale kako se Overmars ponašao i kako je maltretirao saradnice.

Možda će vas zanimati

Prije svega, značajno za ovaj slučaj je i to što su u januaru i čelnici jednog TV programa ("Glas Holandije") izgubili posao zbog seks-skandala. To je glasno odjeknulo, pa je potres zatresao i Ajaks, u kojem je generalni menadžer i legenda kluba Edvin Van Der Sar poslao cirkularni mejl svim zaposlenima i objasnio im proceduru prijavljivanja maltretiranja i nasilja.

Tri dana poslije toga, Overmars je potpisao ugovor do 2026. i osjećao se potpuno sigurno, uprkos tome što je uveliko napastvovao saradnice, što po svemu sudeći nije bio izolovani incident u klubu. Holandski medij "NCR" otkrio je da je jedna zaposlena u Ajaksu dobila poruku od igrača da se "sastanu u toaletu", dok je njenu koleginicu neimenovani muškarac iz kluba slikao telefonom na radnom mjestu.

U takvom ambijentu, nažalost, za zaposlene u klubu očigledno nije bilo iznenađenje da im Overmars prilazi sa šoljom kafe u ruci, nakon čega bi ih pitao da li može da im pomogne oko bilo čega. "Nekad bi ti razgovori trajali nepotrebno dugo. Overmars je bio pametan pregovarač prilikom dogovaranja transfera, ali nikad mu komunikacija nije išla glatko. Draže su mu bile tekstualne poruke", otkriveno je.

"Način na koji je uspostavljao kontakt bio je sve nametljiviji, nije oklijevao da pošalje slike svojih genitalija", takođe je iznio list, uz otkriće da je Overmars imao u klubu nadimak "Geilneef", što je psovka na holandskom za muškarca koji pokazuje seksualno nametljivo ponašanje.

Jedna od koleginica koje su dobile sliku njegovog polnog organa shvatila je da se Overmars slikao na poslu zbog boje pločica na zidovima. I to je bio jedan od trenutaka poslije kojeg za holandsku legendu više nije bilo mjesta u klubu koji je zadužio i kao igrač i kao funkcioner, ali i koji je žestoko obrukao sramotnim ponašanjem.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC