• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam želio ništa da mu kažem..." Ronaldov saigrač se prisjetio Irske i prepričao anedgotu iz 88. minuta!

Autor Dragan Šutvić

Danilo Pereira osvrnuo se na utakmicu u kojoj je Portugal bio u zaostatku do finiša.. A onda se ukazao Kristijano!

 danilo pereira prepričao preokret portugala  Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije je senzacionalnim trijumfom u Lisabonu (1:2) u posljednjem kolu kvalifikacija stekla pravo nastupa na Mundijalu 2022 u Kataru, dok Portugalce, rivale iz te odlučujuće utakmice, čeka "pakleni" baraž sljedećeg mjeseca.

Obzirom na drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi, šampion Evrope iz 2016. godine morao je da se zadovolji doigravanjem.

Tamo će ga prvo čekati neugodni Turci, a ukoliko portugalski tim preskoči tu prepreku, "kostur" bi trebalo da ih spoji sa aktuelnim evropskim prvacima Italijanima!

Možda će vas zanimati

I dok cijela portugalska nacija nestrpljivo iščekuje mečeve odluke, vezista Pari sen Žermena i portugalske selekcije Danilo Pereira se u razgovoru za francuske medije osvrnuo na protekle kvalifikacije, odnosno konrektno na okršaj sa Irskom, kada su Portugalci u posljednjim minutima izbjegli senzacionalni poraz.

Početkom septembra, Irci su vodili rezultatom 0:1, sve do 88. minuta, a onda se desila anegdota sa Ronaldom u glavnoj ulozi, a koju je Pereira prepričao francuskim novinarima.

"Dvije minute prije kraja, uzeo je flašicu sa vodom pored naše klupe i rekao: 'Ne brinite, pobijedićemo.' Čuo sam šta je rekao, pogledao na semafor, tada je u toku bio 88. minut. Pomislio sam: 'Šta?' Nisam želio ništa da mu kažem... ali na kraju smo pobijedili. Bilo je 2:1 za nas, a Ronaldo je postigao dva gola, u 89. i 96. minutu", istakao je fudbaler "svetaca".

Kada su u pitanju prvenstva svijeta, Portugal je od 2002. godine njihov redovan učesnik.

U Japanu i Južnoj Koreji ekipa je zauzela tek 21. mjesto, a najbolji rezultat na Mundijalima Portugal je ostvario četiri godine kasnije u Njemačkoj, kada je poražen u meču za treće mjesto od domaćina.

Potom su uslijedile još tri planetarne smotre za zaborav. 2010. godine u Južnoj Africi Portugal je bio tek jedanaesti, četiri godine kasnije u Brazilu tek osamnaesti, dok je prije četiri godine u Rusiji završio na 13. mjestu.

Interesantno, od 1970. do 1998. godine Portugal je učestvovao samo na jednom prvenstvu svijeta, onom 1986. u Meksiku, kada je bio šesnaesti.

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC