• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sarajeva pred nastavak sezone: "Iznenađen sam mladim igračima, jedva čekam da počne"

Autor Haris Krhalić

Trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski pred nastavak sezone govorio je o pripemama te stanju u "bordo" klubu za zvanični sajt tima sa Koševa.

 Aleksandar Vasoski Izvor: Promo/FK Sarajevo

Uoči početka proljetnog dijela m:Tel Premijer lige BiH trener FK Sarajevo, Aleksandar Vasoski dao je intervju za službenu stranicu ovog kluba. Vasoski sredinom januara preuzeo je prvi tim „bordo“ kluba, te su obavljene pripreme u Ljubuškom i Antaliji. Upravo su pripreme bile tema ovog razgovora.

"U Antaliji smo odradili korektne pripreme. Ekipa je dobro radila i tempo je bio naporan. Radili smo dva puta dnevno i vidjelo se u pripremnim utakmicama da su noge bile teške, naročito u prve dvije utakmice. Smatram kako su pripreme odmicale, a pogotovo na posljednje dvije utakmice, da je ekipa bila fizički i taktički otprilike na nivou kojem težimo. Imamo stvari na kojima moramo raditi do prve utakmice. Svjesni smo toga. Maksimalno smo posvećeni, dolazi utakmica protiv Leotara gdje želimo istrčati na stadion u Trebinju u top formi" rekao je Vasoski za zvanični sajt FK Sarajevo.

Možda će vas zanimati

Trener Sarajeva smatra kako su najveći gubitnici ovih priprema povrijeđeni igrači koji nisu mogli odraditi pripreme kako treba te se od njih očekuje da nadokande sve u narednim danima. Vasoski je govorio i zdravstvenom biltenu tima sa Koševa.

"Postepeno nam se vraćaju povrijeđeni igrači. Ahmetović i Bodul su imali lakša istegnuća, Cmiljanić je imao povredu zgloba. Očekujem za nekih desetak dana da svi igrači budu u punom treningu", rekao je on.

Vasoski ističe kako je pozitivno iznenađen mladim igračima.

"Mogu reći da sam pozitivno iznenađen mladim igračima. Sarajevo dobro radi u dijelu razvoja mladih igrača. Ališah, Buljubašić, Mešić, Irfan i Tarik Ramić sigurno imaju budućnost pred sobom kao igrači i ja kao trener Sarajeva mogu reći da sam zadovoljan onim što su prikazali na pripremama"

Trener FK Sarajevo je rekao kako će pozitivno iznenađen timom te da jedva čeka nastavak Premijer lige BiH.

"Imamo slabosti kada su u pitanju prekidi. Radimo na tome kako bi otklonili te nedostatke. Svjesni smo gdje smo ranjivi i to želimo popraviti. Jedva čekam da počne! Sarajevo je za mene veliki izazov, mogu izvući maksimum iz ove ekipe. Cilj je da budemo u vrhu tabele i da osvojimo Kup. Uradit ću sve sa svojim saradnicima i našim igračima da to ostvarimo i obradujemo navijače", zaključio je Aleksandar Vasoski

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC