• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno! Mitar juri rekord za koji mnogi ne znaju: Ovo je nezamislivo - Srbin može da postane prvi poslije 130 godina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oglasio se apsolutni rekorder po broju golova u drugom rangu engleskog fudbala.

 aleksandar mitrović juri rekord čempionšipa Izvor: Profimedia

Proteklog vikenda, Aleksandar Mitrović ponovo je ispisao istoriju Čempionšipa, pošto je izjednačio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Golgeter Fulama je čak 31 put zatresao mrežu, iako je do sezone ostalo još čitavih 16 utakmica. Ipak, Srbin je još daleko od apsolutnog rekorda druge lige Engleske!

Možda će vas zanimati

Mitrović je postigao 31. gol ove sezone u Čempionšipu, izjednačivši učinak Ivana Tonija iz prošle sezone. Izvjesno je da će taj rekord i oboriti, ali mnogi ne znaju da ovo nije apsolutni rekord.

Zapravo, ovaj rekord važi samo u periodu od sezone 2004/05 do danas, kada je Čempionšip posljednji put rekonstruisan. Onaj pravi rekord je postignut u sezoni 1992/93, kada je Gaj Vitingem postigao čak 42 pogotka u drugom engleskom rangu.

Vitingem je tada nastupao za Portsmut, a ni taj rekord nije nedostižan za Mitrovića. Ako nastavi u dosadašnjem ritmu i taj rekord bi mogao da padne. A Vitingem bi volio da se to dogodi.

"Biću zaista zadovoljan ako sruši moj rekord", počeo je nekadašnji napadač.

"Mislim da je u današnje vrijeme zaista zastrašujuće da neko može da postigne toliki broj golova. Kao što je Portsmut uradio sa mnom, tako i Fulam koristi njega. Stvaraju mu šanse i on ih koristi. nadam se da će biti nagrađen ulaskom u Premijer ligu ako obori rekord, kada ja već nisam", rekao je Vitingem.

Ukoliko bi Mitrović stigao do 43 gola u Čempionšipu, postao bi prvi za 130 godina drugog ranga Engleske koji bi postigao toliko golova u jednoj sezoni.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC