• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 piksi i tadić pred utakmice srbije protiv mađarske i danske
 piksi i tadić pred utakmice srbije protiv mađarske i danske

Ne idemo mi tamo turistički! Piksi "peckao" Tadića: Ne sjeća se on, bio je mali... Stigao odgovor - Ma gledao sam!

Dragan Stojković i Dušan Tadić iznijeli su očekivanja pred meč sa Mađarskom.

 piksi i tadić pred utakmice srbije protiv mađarske i danske  Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković je poručio da će Srbija ići na pobjedu protiv Mađarske u četvrtak (19.30) u Budimpešti, odnosno da to što je u pitanju utakmica sa predznakom "prijateljska" ne znači da će njegova ekipa na gostovanje otići turistički.

"Nije ovo turizam, idemo da pobijedimo. Ako ne uspijemo, Bože moj...", poručio je Dragan Stojković na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je bio veoma raspoložen, pa je tako u dva navrata "pecnuo" svog nasljednika Dušana Tadića koji je sjedio do njega.

Prvo je Stojković upitan da prokomentariše meč sa Mađarskom iz 1997. godine, u kome je reprezentacije tadašnje SR Jugoslavije trijumfovala rezultatom 7:1 i plasirala se na Mundijal, a prisjećajući se tog duela selektor je prvo pogledao u Tadića.

"Sjećam se naravno tih mečeva protiv Mađarske iz 1997. godine. Vjerovatno se Tadić ne sjeća!", rekao je Piksi.

"Sjećam se, gledao sam...", dobacio je Tadić kome je selektor i na pitanje o mogućem rekordu po broju utakmica u reprezentaciji dobacio šaljivo "dosta mu je", dok je kapiten Srbije diplomatski odgovorio da ni u jednom trenutku nije razmišljao o tome, samo o pobjedama Srbije.

Klikom na karticu "razvoj događaja" možete da pročitate sve sa konferencije za medije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

13:31

Konferencija za medije je završena. Podsetimo, meč između Srbije i Mađarske igra se u četvrtak u Budimpešti od 19.30.

13:29

NIJE OVO TURIZAM!

"U slučaju poraza ništa se neće promeniti, da smo izgubili od Portugala to bi bilo nešto drugo... Daleko od toga da idemo u Budimpeštu kao turistička organizacija. Iskoristićemo sutrašnji dan da pogledamo jedan od najlepših gradova i uvek sam se divio toj arhitekturi, tako da ćemo opet iskoristiti da obiđemo i da nam to bude uspomena. Ali, idemo kao takmičari i kao neko ko je ostavio ogroman pečat u kvalifikacijama. Napravili smo rezultat sa stilom, sa fudbalom koji pleni i ne počinjemo ništa ispočetka nego nastavljamo gde smo stali", rekao je Piksi i zaključio.

"Nije ovo turizam, idemo da pobedimo. Ako ne uspemo, Bože moj...".

13:26

O ODNOSU

"Važno je da igrači nemaju nekoga ko će da ih maltretira, da sastanči i traži nenormalne stvari. Ja imam to kao da sam igrač, a nisam igrač. Prošao sam sve kao i oni i tu nema nepoznanica ili prostora da se izmišlja topla voda. Oni mene respektuju, ja njih i nikada nisam bio negativan. Koristimo samo pozitivne vibracije, želim samo osmeh i pozitivnost, ali sve to ide svojim tokom", rekao je Stojković.

13:24

TADIĆ SE NASMEJAO!

Dušan Tadić će uskoro "prebaciti" 90 utakmica u reprezentaciji Srbije, pa da li planira da li će oboriti rekord?

"Dosta mu je!", dobacio je Piksi.

"Nikad nisam razmišljao o tom rekordu i to je totalno nebitno. Najvažnija je da zaigramo na turnirima".

Izvor: MN PRESS

13:22

MAĐARE ZANIMA ŠTA JE PROMENIO PIKSI?

"Šta sam promenio? Srbija igra po modernim pravilima, fokusirana je na maksimalan performans, ali smo za kratko vreme promenili mentalitet. Igrači veruju u ono što rade i veruju u instrukcije i sve u funkciji tima. Najvažniji je bio mentalitet i kako smo uspeli za kratko vreme, to će ljudi pričati o tome, ali jednostavno smo na istom putu i imamo iste ciljeve, pa ja duboko verujem u igrače i njihove kvalitete", rekao je Stojković.

"Važno je i da oni veruju u mene i to je dobitna kombinacija. Generalno uspeh promene tog mentaliteta jedan od najvažnijih segment u periodu koji smo prošli".

13:20

IMA LI JOŠ PROBLEMA?

"Svaki tim ima svoje probleme i mi smo tu da ih rešavamo, Vlahović neće biti u sastavu zbog povrede i Milenković je blizu da bude van tima pošto ima lakšu povredu, grč u desnoj nozi. Bilo bi totalno glupo i rizično da bude u timu, tako da je 90% da neće biti u konkurenciji, ali putuje za Budimpeštu", rekao je Stojković.

Izvor: MN PRESS

13:17

ŠTA JE NAJJAČE KOD SRBIJE?

"I pre smo bili jaki individualno, ali od kada je selektor Stojković tu usadio nam je zajedništvo, napravljena je dobra i iskrena atmosfera i to se sve sklopilo. Tada taj kvalitet dolazi do izražaja, svi znaju šta se od njih očekuje i nema problema. To je ključ u našoj igri, sloga i uživanje i da jednostavno znamo šta predstavlja naša zemlja. Moramo da igramo sa ljubavlju i strašću da pobedimo i da svi uživaju...", rekao je Tadić.

Izvor: MN PRESS

13:13

PROŠLO JE 25 GODINA...

"Sećam se naravno tih mečeva protiv Mađarske iz 1997. godine. Verovatno se Tadić ne seća!", rekao je Piksi.

"Sećam se, gledao sam...", dobacio je Tadić.

"Ozbiljno smo shvatili taj meč i sećam se svih detalja tog meča, posebno u Budimpešti. Tada smo imali odlične igrače i zasluženo smo otišli na Mundijal", dodao je selektor o jednoj od najboljih utakmica naše reprezentacije u poslednje tri decenije.

"Mađarska kao fudbalska zemlja je bila pravi primer fudbalske sile, još u vreme Puškaša, Hidekutija i Kočiša sredinom prošlog veka, ali danas mi je drago da vidim novu fudbalsku Mađarsku koja je napredovala u igri, infrastrukturi, ulaže se u fudbal i mene to raduje. Čestitam im na svim uspesima koji su postigli i postižu, to je pravi fudbalski put za svaku zemlju. Strahovit napredak u poslednjim godinama i to im daje ozbiljan primer".

"Kao učesnik poslednjeg EP, bio sam njihov navijač, ostavili su lep i moderan fudbal i to će predstavljati jedan problem više za nas, ali biće to jedna prava utakmica jer mogu svima da naprave problem".

13:09

ŽREB?

"Nebitno u kom smo šeširu, pokazali smo od kada je Mister tu da smo fokusirani samo na nas i nama to prija. Svi osećamo samopouzdanje. Voleli bismo atraktivne, jake protivnike, ali mi se fokusiramo na nas", dodao je Dušan Tadić o tome što je Srbija u trećem šeširu.

13:09

KAKO SE PRISTUPA PRIJATELJSKOM MEČU?

"Ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari i pobednici, želiš da svaki trening, prijateljsku ili takmičarsku utakmicu pokažeš koliko si ozbiljan i da smo na pravom putu. Želimo da pokažemo kakva smo ekipa i da nastavimo kako smo igrali", rekao je Dušan Tadić.

Izvor: YouTube/FSS

13:03

KO ĆE DOBITI ŠANSU?

"Imamo dve utakmice i grupa igrača koja je pozvana konkuriše za tim. Svi su cenjeni, imaju svoje individualne i kolektivne kvalitete, svako može da očekuje šansu da će igrati", rekao je Stojković.

"Videćemo ko će još igrati u zavisnosti od situacije, kondicije i mnogih drugih stvari. Imam puno poverenje u svakog igrača i znam da zaslužuje i da neće biti nikakvih grešaka", dodao je selektor reprezentacije i poručio da bez obzira što nema rezultatskog pritiska - Srbija želi pobedu.

"Svaka utakmica je važna, priprema se odvija u najozbiljnijem tonu jer drugačije i ne može. Zaslužuju poštovanje i mi pristupamo pripremama najozbiljnije".

Izvor: YouTube/FSS

12:51

DOBRO DOŠLI U MONDO LIVE!

Tačno od 13 časova očekuje nas obraćanje selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića koji će izneti utiske i očekivanja pred predstojeće prijateljske mečeve "orlova".

Ostanite uz MONDO, pratićemo iz minuta u minut.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Stojković i Tadić obratili su se uoči mečeva Srbije.
  • Meč sa Mađarskom u Budimpešti igra se 24. marta, a 29. marta u Kopenhagenu sa Danskom.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije