• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krao sam bicikle, sad jurim trofej Lige šampiona! Ispovijest Zlatana Ibrahimovića i poruka - Neću nikom da se svidim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uvijek svoj i uvijek najbolji. Bar on tako misli.

 zlatan ibrahimović o odrastanju u malmeu Izvor: Profimedia

Zlatan Ibrahimović je i sa 40 godina konkurentan u Seriji A i u Evropi, a počeo je sa dna. Njegova porodica je prvo izbjegla iz Bosne i Hercegovine, a onda je kao dječak živio u dijelu grada koji je bio jako problematičan.

Ipak njemu tu ništa nije nedostajalo, imao je sve ono što je želio. Mogao je da igra fudbal sa prijateljima i njemu je to bilo sasvim dovoljno.  

Možda će vas zanimati

"Odrastao sam u Malmeu i tamo sam živio do svoje 17. godine. Ljudi taj dio smatraju za geto, a za mene je bio raj jer sam imao sve što sam htio. Imao sam prijatelje, zabavljali smo se i bio sam srećan. Igrali smo fudbal, a to me čini srećnim. Jeftin je, besplatan. Trebaju ti samo patike, a možeš da igraš i bez njih", rekao je Zlatan.

Ubrzo je kao junior Malmea krenuo da dobija novac, a onda je ušao i u prvi tim. Ipak, kako kaže, to ga nije promijenilo. 

"Kad sam dobio prvi ugovor od Malmea, odjednom su počeli da me plaćaju za ono što volim. Novac mi nije donio sreću, ali su s njim stvari postale lakše. Više nisam morao dugo da hodam da bih došao na trening ili da kradem bicikle. Mogao sam da položim vozački ispit i da kupim automobil", ispričao je i naglasio da nema namjeru da se mijenja zbog bilo koga ili bilo čega.

"Bez obzira na sve što mi se dogodilo, na uspjeh, novac, slavu, bilo šta i dalje sam ista osoba. Neću da se mijenjam. Ili ti se sviđam ili ne, ali nisam ja došao na ovaj svijet da uvjeravam ljude da moram da im se svidim", dodao je on.

Osvajao je titule u najvećim ligama svijeta, uzeo i Ligu Evrope, ali nema trofej u Ligi šampiona. Ipak. ne smatra da mu je potreban!

"Bilo bi sjajno da osvojim taj trofej. To što ga nemam ne mijenja me kao igrača. Osvojim li ga, to neće značiti da sam bolji igrač jer ja sam najbolji na svijetu. Dokazano je da najbolji ne mogu baš sve da osvojim", završio je on. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC