• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni kapiten Borca Peđa Divljak nije i nikad neće biti zaboravljen! Bivši saigrači to neće dopustiti! (FOTO)

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci u nedjelju je odigrana memorijalna utakmica u znak sjećanja na Predraga Divljaka, legendarnog kapitena Borca, koji je preminuo prije tačno godinu dana.

 Legendarni kapiten Borca Peđa Divljak nije i nikad neće biti zaboravljen! Bivši saigrači to neće dopustiti! (FOTO)

 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Divljak je preminuo od akutne mijeloidne leukemije u u 49. godini na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a davne 2001. godine postao je šampion Republike Srpske, prvi put u klupskoj istoriji.

Povodom njegove prerane smrti, nekadašnji saigrači su se okupili u znak sjećanja i odigrali memorijalnu utakmicu na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Predsjednik Borca Stojan Malbašić istakao je da Divljak neće nikad biti zaboravljen.

"Rano nas je napustio, i svoju porodicu i nas njegove drugare, ali je ovo pokazatelj ko je bio Peđa dok je bio živ. Svi su ga voljeli što dokazuje veliki broj prijatelja danas što puno znači. Peđa će da živi dok bude bilo njegovih prijatelja i našeg kluba. Pozdravljam ovakva okupljanja", rekao je Malbašić.

REMI BIJELIH I CRVENIH

Sama utakmica između prijatelja Peđe Divčjaka, koji su bili podijeljeni u bijeli i crvenu ekipu, završena je neriješenim rezultatom 2:2. Golove za bijele postigli su Branko Kovačević i Draško Žarić, dok su strijelci za crvene bili Damir Špica i Dragan Benić.

I nekadašnji igrač Borca Dragan Benić je imao visoko mišljenje o nekadašnjem kapitenu.

"Peđa je stvarno bio dio nas, bili smo kao porodica. Bio je prije svega dobar čovjek i dobar fudbaler. Naravno da ćemo se okupljati svake godine, ali bilo bi dobro da se što manje okupljamo ovakvim povodima", rekao je Benić.

Vladan Grujić je uvjeren da je dolakak velikog broja Divljakovih saigrača pokazatelj o kakvom čovjeku je riječ.

"Moram reći da mi je jako teško govoriti o Predi Divljaku, koji je kad sam ulazio u prvi tim i kad smo osvojili prvenstvo, bio kapiten naše ekipe. Bio je veliki čovjek, veliki fudbaler i drago mi je što smo se u ovolikom broju odazvali da mu kažemo hvala. Tu smo i da podržimo njegovu porodicu i siguran sam da nas negdje gleda", rekao je Grujić.

Divljakov kum i nekadašnji čuvar mreže crveno-plavih Jovo Šmanja izrazio je nadu da će ova utakmica da izraste memorijalni turnir.

"Bio je vrhunski čovjek, drug i saigrač, a poslije smo postali kumovi. Igrali smo skupa, dijelili sobu, učestvovali zajedno u pobjedama i porazima, nadali se da ćemo pobijediti i bolest, koja je na žalost bila nepremostiva. Sada ćemo pokušati da ovo sjećanje preraste u tradiciju i postane memorijalni turnir", podvukao je Šmanja.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Andreju Gruboru su emocije pomiješane.

"Peđa naš Banjalučanin, legenda Borca. Emocije su mi pomiješane jer sam vidio momke koje dugo nisam sreo iako živimo u istom gradu. S Peđom sam odigrao dosta važnih utakmica za Borac. Njegova prerana smrt je pogodila svu sportsku Banjaluku. Ali, život ide dalje, nadam se da će ovo zdanje (Gradski stadion) barem približno dati dobrih igrača kao što je to bio Peđa Divljak. Tu smo da sačuvamo sve ono što je on dao za Borac i grad Banjaluku", rekao je Grubor.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC