• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

20 najskupljih igrača koji ne idu u Katar: Oni će Mundijal gledati na TV-u!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evo koje fudbalske zvijezde nisu izborile plasman na Svjetsko prvenstvo sa svojim reprezentacijama.

 20 najskupljih igrača koji ne idu na Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO

Svjetsko prvenstvo U Kataru biće održano u decembru ove godine, a u utorak smo dobili još sedam učesnika nakon plej-ofa baraža evropskih kvalifikacija i treće runde kvalifikacija u Africi.

Portugal i Poljska pobjedama nad Sjevernom Makedonijom izborili su vizu za Katar, a u Africi su to učinili Tunis, Maroko, Kamerun, Gana i Senegal.

Posebno dramnatično bilo je u Senegalu gdje je domaća selekcija u reprizi finala Afričkog kupa nacija ponovo poslije penala savladala Egipat.

Jedan od tragičara "faraona" bio je Mohamed Salah koji je ometan desetinama lasera promašio penal, a nakon završetka utakmice je čak i gađan flašama, pa ga je moralo spašavati obezbjeđenje.

Zvijezda Liverpula čija vrijednost se procjenjuje na 100 miliona evra tako se neće naći u Kataru, za razliku od svog saigrača Sadija Manea, ali Salah ipak nije najskuplja zvijezda koja ne ide na Svjetsko prvenstvo.

To je Erling Haland, napadač koji vrijedi 150 miliona evra, ali koji nije uspio da sa Norveškom izbori plasman na Mundijal.

Imali su Norvežani sve u svojim rukama do pretposljednjeg kola, a onda su kiksali odigravši 0:0 sa Letonijom, a onda izgubili u posljednjem kolu grupne faze od Holandije.

Na spisku 20 najskupljih igrača koji ne idu na Svjetsko prvenstvo je još jedan Norvežanin, Martin Odegard (42 miliona evra), a najviše je Italijana – čak sedam.

Predvode ih Federiko Kjeza i Nikolo Barela koji sa vrijednošću od 70 miliona evra dijele treću poziciju na listi najskupljih, a od Italijana su tu još Đanluiđi Dunaruma (65 miliona) , Alesandro Bastoni (60 miliona), Marko Verati (55 miliona), Žoržinjo i Lorenco Pelegrini (45 miliona).

Defanzivac Intera i slovačke reprezentacije Milan Škrinijar (65 miliona) je šesti najskuplji igrač koji neće u Katar, Iza njega su pomenuti Bastoni, Slovenac Jan Oblak (60 miliona) te Nigerijci Viktor Osimen (60 miliona) i Vilfred Ndidi (60 miliona).

Posljednja dvojica posebno su razočarali svoje navijače eliminacijom od Egipta, pa su poslije utakmice u Abudži izbili pravi neredi u kojima su nigerijski huligani demolirali svoj stadion.

Na listi najskupljih zvijezda koji ne idu u Katar nalaze se još i po jedan fudbaler iz Austrije, Kolumbije, Turske, Obale Slonovače, Češke, i Burkine Faso.

Evo i kompletne top 20 liste najskupljih igrača koji će gledati Mundijal na TV-u:

Erling Haaland (Norveška, 150 miliona), Mohamed Salah (Egipat, 100), Federiko Kjeza (Italija, 70), Nikolo Barela (Italija, 70), Đanluiđi Donaruma (Italija, 65), Milan Škrinijar (Slovačka, 65), Viktor Osimen (Nigerija, 60) Alesandro Bastoni (Italija, 60) Jan Oblak (Slovenija, 60), Vilfred Ndidi (Nigerija, 60), Marko Verati (Italija, 55), David Alaba (Austrija, 55), Luis Diaz (Kolombija, 45), Čaglar Sojundžu (Turska, 45), Frank Kesi (Obala Slonovače, 45), Lorenco Pelegrini (Italija, 45), Tomas Souček (Češka, 45), Žoržinjo (Italija, 45), Martin Odegard (Norveška, 40), Edmond Tapsoba (Burkina Faso, 40).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC