• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majka mi je samo rekla - Rusija nas bombarduje! Ukrajinski fudbaler odmah napustio Moskvu, primio ga Mančester siti

Autor Haris Krhalić

Brat mu je u vojsci, a njega je primio prijatelj, poznati fudbaler "građana"

 Andrij Kravčuk o ratu u Ukrajini Izvor: Profimedia

Mančester siti dozvolio je ukrajinskom fudbaleru Andriju Kravčuku da trenira sa mladim kategorijama tog kluba, jer je bez kluba od početka marta. Tada je zbog rata u Ukrajini odlučio da napusti svoj klub, Torpedo iz Moskve.

On je bivši saigrač prvotimca Sitija, Ukrajinca Oleksandra Zinčenka i trenutno je u hotelu, ali će se uskoro prebaciti u Sitijevu akademiju, gdje će održavati formu.

Vezista koji je sa Zinčenkom igrao u omladinskom pogonu Šahtjora iz Donjecka i sada je prihvatio njegov poziv da dođe u Englesku, jer u Rusiji više nije mogao da ostane.

"Odlazak iz kluba bila je jedina moguća odluka. Osjetio sam se zaista nelagodno. Ljudi u Ukrajini ne bi razumijeli da sam nastavio tamo da igram. Ne mogu da vjerujem da se to dogodilo. Ovo je 21. vijek, u sredini Evrope. Još ne mogu da nađem riječi", rekao je Kravčuk.

Vezista je otkrio da ga je rat zatekao dok je sa Torpedom bio u Turskoj, na pripremama. Telefon ga je probudio u pet sati ujutru i njegova majka mu je javila da su granate počele da padaju na njegovu domovinu.

"REKLA JE SAMO - RUSIJA NAS BOMBARDUJE"

Izvor: Instagram/kravchuk_10

"Njene prve riječi bile su: 'Rusija nas bombarduje'. To je veliki šok. Bio sam uništen iznutra. U grupama sam na mobilnom telefonu i uvijek primam poruke o vazdušnoj opasnosti. Svaki put kada se uključe ti alarmi, unervozim se. Moja jedina pomisao je da porodica može da mi umre".

Njegovi najbliži su ostali u Kijevu, a njegov brat Aleks se priključio ukrajinskim snagama da bi se borio protiv Rusije.

"Svakog dana se čujem sa njim. Govorim mu svakodnevno koliko sam ponosan na njega, ne samo zbog toga što štiti našu porodicu, već čitavu zemlju i ukrajinski narod. On je ostao i bori se. Moja porodica je trenutno bezbjedna, ali majka mi je rekla da i dalje može da čuje bombe. Zaista sam zabrinut", rekao je Kravčuk.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC