• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 tomislav ivković novi trener borca
 tomislav ivković novi trener borca

"Da igramo slobodno i sa samopouzdanjem!" Ivković predstavljen kao novi trener Borca - Bez velikih stresova i promjena!

Tomislav Ivković predstavljen je ovog prijepodneva kao nasljednik Nemanje Miljanovića na mjestu trenera Banjalučana.

 tomislav ivković novi trener borca  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prije skoro tri mjeseca, Tomislav Ivković je u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu predstavljen kao novi sportski direktor Borca.

Danas je na istom mjestu, na vanrednoj konferenciji za novinare, preuzeo ulogu novog trenera, umjesto dosadašnjeg Nemanje Miljanovića!

Možda će vas zanimati

Tokom jučerašnjeg dana, iz Platonove ulice saopšteno je da je završena saradnja sa Miljanovićem, koji je ekipu vodio na 27 utakmica i uknjižio 16 pobjeda, devet remija i dva poraza.

Na njegovo mjesto sada je stigao proslavljeni golman, koji u trenerskoj karijeri nije napravio velike stvari.

Najvećio dio je proveo u Hrvatskoj, gdje je predvodio Lokomotivu gdje se najduže zadržao (od decembra 2011. do maja 2015. godine, te od jula do novembra 2016. godine), Međimurje, Slaven Belupo, Inter Zaprešić i Rudeš.

Prvi inostrani angažman bio mu je arapski Al Faisali, na čijoj klupi je sjedio samo tri mjeseca (od novembra 2016. do februara 2017. godine), a u Borac je došao iz sarajevskog Željezničara, sa kojim je u decembru prošle godine završio saradnju koja je trajala od juna.

Ivković će biti četvrti trener Borca u ovoj sezoni. Počeo ju je Marko Maksimović, zatim se kratko zadržao Zoran Milinković, a njega je zamijenio Nemanja Miljanović.

"Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je OK, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti 3 trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije OK. Moramo svi u klubu misliti na drugačiji način, biti organizovaniji i da dovedemo klub na nivo da ne prolazi kroz ovakva turbulentna vremena", rekao je Ivković na početku obraćanja.

Ivković je dodao da u stručnom štabu i igračkom kadru neće biti velikih promjena, napomenuvši da je u ovom trenutku veliki problem Borca broj stranaca.

"Svi igrači i stručni štab ostaju, vjerujem u njih i nema potrebe da se nešto mijenja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama", istakao je Ivković koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion, na derbi sa Zrinjskim koji je zakazan za predstojeći vikend.

"Izazov je igrati protiv ekipe sa 14 vezanih pobjeda, a uz pomoć publike će nam biti lakše", zaključio je Ivković.

Medijima se obratio i predsjednik kluba Stojan Malbašić, ističući da je klub morao hitno da reaguje nakon odlaska Nemanje Miljanovića.

"Miljanović je podnio ostavku, UO je prihvatio, a pošto je to bilo brzo klub je našao rješenje u Ivkoviću. To je čovjek koji poznaje ekipu i ligu i smatramo da će biti adekvatna zamjena. Jedan od razloga za Miljanovićevu ostavku je eliminacija iz Kupa BIH, a najrealniji razlog je loša igra u Prijedoru. Eliminaciia iz Kupa ne daje garancije za izlazak u Evropu. Isto, nema garancija za treće mjesto na osnovu igre i mi smo to prihvatili", poručio je prvi čovjek banjalučkog premijerligaša.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

10:21

Završena je konferencija za novinare

10:19

Bez velikih promjena, broj stranaca je problem!

"Svi igrači i stručni štab ostaju, vjerujem u njih i nema potrebe da se nešto mijenja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama."

10:17

Više samopouzdanja, ali i rizika

"Igrači imaju kvalitet, ali nastojaćemo da igramo sa više samopouzdanja, sa više rizika, bez rizika ne možeš biti pravi igrač."

10:16

Poziv navijačima

"Pozivam publiku da dođe u što većem broju na Zrinjski, izazov je igrati protiv ekipe sa 14  vezanih pobjeda, a uz pomoć publike će nam biti lakše."

10:16

"DA IGRAMO I ZA PUBLIKU!"

"Hoću da ekipa igra slobodno, sa samopouzdanjem, da stvaramo što više šansi i da nastojimo da igramo i za publiku."

10:14

"Znam šta hoću!"

"Jedini moj plus je što sam bio na svakom treningu, znam sve igrače, sve u klubu, moje mišljenje je već definisano i znam šta hoću."

10:14

"."

10:13

Ivković: Sprijateljio sam se sa Nemanjom, toliko promjena trenera nije OK

"Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je OK, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti 3 trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije OK", rekao je Ivković na početku obraćanja.

10:10

Razlozi za ostavku

"Jedan od razloga za ostavku je eliminacija iz Kupa BIH, a najrealniji razlog je loša igra u Prijedoru. Eliminaciia iz Kupa ne daje garancije za izlazak u Evropu. Isto, nema garancija za treće mjesto na osnovu igre i mi smo to prihvatili", dodao je Malbašić.

10:09

"Ivković će biti adekvatna zamjena"

"Miljanović je podnio ostavku, UO je prihvatio, a pošto je to bilo brzo klub je našao rješenje u Ivkoviću. To je čovjek koji poznaje ekipu i ligu i smatramo da će biti adekvatna zamjena", rekao je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

10:07

Počinje konferencija!

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

9:57

Ivković stiže na predstavljanje!

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ivković,da je stručan trener radio bi u nogometnoj ligi LIJEPE NAŠE

Istok

Ovaj cirkusant nema podrsku navijaca!

GP

Hoće li smjeti novinari postaviti i jedno škakljivo pitanje o lutanju u vođenju kluba

Zašto

Zašto nije ostavljen Marko Maksimović koji je tražio pojačanja i provjetravanje svlačionice? Na kraju su i sami provjetrili svlačionicu ali pojačanja nisu doveli, a besmisleno mijenjaju trenere

Najnovije