• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igrala za osobe sa autizmom: Velika kampanja crveno-bijelih, predsjednik Mijailović donirao novac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli dio novčanih sredstava od prodatih ulaznica donirali u humanitarne svrhe.

 Zvezda igrala za osobe sa autizmom: Velika kampanja crveno-bijelih, predsjednik Mijailović donirao novac! Izvor: MNPRESS

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su TSC i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, a meč igran na stadionu "Rajko Mitić" imao je i humanitarni karakter. Crveno-bijeli su ovom prilikom igrali za Savez udruženja osoba sa autizmom, kojima su donirali dio novčanih sredstava prikupljenih na meču.

Ček na iznos od 214.000 dinara predsjednik Svetozar Mijailović je donirao pomenutom udruženju, uz najavu da će ovakvih akcija u budućnosti biti još, a u sve u kampanji "Zvezda igra za tebe" koju je klub nedavno pokrenuo.

Predsjednik Mijailović je poručio da je ovo dobar način da se skrene pažnje na probleme.

"Vrlo sam ponosan na činjenicu da smo i na ovaj način prikupili određena finansijska sredstva za pomoć udruženju koje se brine o osobama sa autizmom. Međutim, ja bih prije svega istakao našu osnovnu namjeru da i na ovaj način, imajući u vidu popularnost Crvene zvezde, skrenemo pažnju na ozbiljna pitanja i probleme kojima se bave prije svega roditelji djece, što je izuzetno važno sa stanovišta sporta kojem Crvena zvezda pripada. Ono što je jako bitno jeste da se djeca sa ovim problemima uklapaju u ono što i ostala djeca njihovog uzrasta mogu da imaju. Mogu i da posjećuju utakmice, i da se bave svim onim pitanjima kao i vršnjaci, čak u nekim situacijama su talenti koje oni pokazuju su izrazitiji u odnosu na prosječnu djecu", rekao je predsjednik crveno-bijelih.

Ovako je izgledao meč u Kupu Srbije:

Crveno-bijeli su predali novčanu pomoć, a od udruženja su dobili poklon koji su napravile osobe sa autizmom.

"Siguran sam da svaki vid podrške znači, i opet, imajući u vidu koliko je Crvena zvezda popularna, ja se nadam da će ovakvih i sličnih akcija biti više. Zbog toga, mislim da su ova skromna finansijska sredstva koja su prikupljena samo podsticaj da se generišu neke nove akcije koje će ići u ovom pravcu. Mi smo danas dobili i jedan veoma lijep poklon, koji je rezultat grupnog rada djece koja imaju ovaj problem. Vidjećete radost na toj slici koju smo danas dobili. Ovim putem se zahvaljujem udruženju koje je partner u ovom poslu, i obećavam da ćemo i ubuduće u našim akcijama postupati u skladu sa našim opredjeljenjem", dodao je Svetozar Mijailović.

Crvena zvezda će akciju "Zvezda igra za tebe" sprovesti i na preostalim utakmicama na svom terenu u ovoj sezoni. Od svake prodate ulaznice izdvaja se 100 dinara koji kasnije budu proslijeđeni nekom od udruženja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC