• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković nakon remija na Tušnju: Bila je to šahovska partija u kojoj se čekala greška!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Treneri Borca i Tuzla sitija složni da se igralo sa mnogo opreza i isključivo pazilo da se ne desi greška.

 Ivković i Dedić nakon Tuzla siti - Borac Bila je to šahovska partija Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Tuzla siti i Borac još jednom su odigrali bez pobjednika, “nula” na Tušnju razočarala je navijače i jednih i drugih, ali i ljubitelje fudbala pored TV ekrana koji nisu vidjeli gotovo ništa.

Tek par poluprilika viđeno je u 90 minuta derbija 26 kola m:tel Premijer lige BIH, nakon kojeg su treneri obje ekipe priznali da su prije svega mislili na to da ne kiksaju.

Možda će vas zanimati

 "Preveliki je ulog bio u utakmici, drugi protiv trećeg, svaki kiks dovodi drugu ekipu u probleme. Sarajevo je tu, Sarajevo prijeti, mi moramo gledati sebe, a ako nam se neki rezultati poslože sve OK. Čestitam igračima jedne i druge ekipe, čestitam sucima i danas se možemo pohvaliti da je sve bilo na sportskom nivou", rekao je trener Borca Tomislav Ivković.

Prvi put u međusobnim okršajima ova dva tima nije bilo golova.

"Osim šanse što je imala Tuzla siti u prvom poluvremenu, gdje je to bio jedini put kada nismo zatvorili onako kako treba, nije bilo puno toga, naravno da navijači traže golove, pogotovo domaćina. Mi smo svoju neku ideju napola ispunili, jer smo tražili da budemo puno opasniji u kontri i polukontri, falio nam je taj treći pas u nizu da bi došli u bolju situaciju. Ali igrati sa Tuzla sitijem u gostima svaki bod je bod više“, ocijenio je Ivković.

Osim one prilike kada je Lukić pogodio vrh prečke Borac nije uputio šut u okvir gola.

"Jesmo šutirali preko i pored (smijeh). Takva se utakmica desi. Tuzla je šutirala dva ili tri puta. Utakmica je bila šahovska partija gdje se čekalo da neko pogriješi", zaključio je Ivković.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener u stručnom štabu Tuzla sitija Mensur Dedić takođe je ocijenio da se igralo bez rizika.

"Bilo je teško pripremiti utakmicu nakon turbulentne sedmice. Prvo čestitka momcima koji su radili sedam dana, pokušali smo da korigujemo neke stvari, to se pokazalo na terenu, voljni momenat je podignut na viši nivo. Ove ekipe se često sastaju, poznaju se igrači i sistemi igre, vrlo teško je nadmudriti protivnika. U ovoj utakmici odlučivale su nijanse, ljepote nije bilo samim tim što se više išlo na čvrstu i sigurnu igru, da ne bude kiksa. Trebala nam je pobjeda ali i bod je OK, s obzirom iz kakve situacije izlazimo", rekao je Dedić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC