• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su rekordi koje Mitrović još može da sruši: "Obesmislio" Čempionšip sa 40 golova, ali nema namjeru da stane

Autor Haris Krhalić

Manje je važno da li će i koje od ovih rekorda Mitrović oboriti - činjenica da se o njima uopšte i priča po prvi put poslije više decenija govori o podvigu srpskog napadača.

 Rekordi koje Mitrovicć može da sruši Izvor: Profimedia

Fulam se ponovo vratio u Premijer ligu i još jednom su u tome uspjeli na krilima Aleksandra Mitrovića! Nevjerovatni srpski napadač postigao je dva gola u pobjedi nad Prestonom, stigao do ukupno 40 u Čempionšipu ove sezone i tako pomogao svom timu da se treći put uzastopno plasira u viši rang nakon ispadanja iz Premijer lige.

Ali Mitrovićeva nevjerovatna golgeterska sezona u najjačoj drugoj ligi svijeta doveo je do toga da se sada govori o mogućem obaranju rekorda koje su mnogi smatrali za nedodirljive!

Mitrović je dobar dio sezone proveo jureći Ivana Tonija, nekadašnjeg rekordera Čempionšipa, koji je prošle sezone postigao 31 pogodak u dresu Brentforda.

Bio je to rekord koji je važio za Čempionšip otkako je druga liga Engleske "ribrendirana" u prvoj deceniji 21. vijeka. Ipak, "Mitrogol" je to sa lakoćom oborio još prije par mjeseci, pa su sada počeli da se kopaju neki stariji rekordi. Ima ih tri koja su još ispred Srbina, od kojih će jedan zasigurno ostati nedostižan.

Prvo, Mitrović će u posljednja četiri kola sezone pokušati da obori rekord po broju golova u drugoj ligi Engleske, kako god se ona zvala, otkad sezona broji 46 kola. Taj rekord drži Gaj Vitingem, koji je za Portsmut u sezoni 1992/93 postigao 42 gola. Dakle, još tri gola su potrebna Srbinu.

Sljedeći rekord je teži - Derek Duli je najbolji strijelac druge lige Engleske poslije Drugog svjetskog rata. On je za Šefild Venzdej bio strijelac 46 golova u sezoni 1951/52.

I na kraju, rekord druge lige engleskog fudbala koji u modernom fudbalu vjerovatno nikad niko neće oboriti - Džordž Kamsel je za Midlsbro postigao 56 golova u sezoni 1926/27.

Manje je važno da li će i koje od ovih rekorda Mitrović oboriti - činjenica da se o njima uopšte i priča po prvi put poslije više decenija govori o podvigu srpskog napadača...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC