• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali Premijer ligu, sad ispali u 5. rang: Navijači poznatog kluba prekinuli meč, gazda kluba ih otjerao u propast

Autor Haris Krhalić

Oldam Atletik više nije član Fudbalske lige, tačnije prvi put u istoriji kluba su ispali iz prva četiri ranga engleskog fudbala.

 Oldam Atletik ispao u peti rang Izvor: Twitter/@SkySportsNews/Printscreen

Nova stranica istorije engleskog fudbala je ispisana i to ne one svijetle - Oldam Atletik je ispao iz tamošnje Lige 2 i postao prvi klub u istoriji koji je igrao u Premijer ligi, a koji je ispao iz prva četiri profesionalna ranga fudbala!

A sve to dogodilo se nakon što su njihovi navijači prekinuli utakmicu Oldama i Salforda, kako bi protestovali protiv vlasnika kluba!

Oldam je izgubio od Salforda 2:1 na svom terenu, mada utakmica nije bila odigrana do kraja. Razlog za to je veliki protest navijača koji su upali na teren i razvili veliki transparent na sredini terena na kojem je pisalo "Napolje iz našeg kluba".

Ovaj transparent se odnosio na vlasnika Abdalaha Lemsagama, koji je kupio klub u januaru 2018. godine. Od tada su se problemi Oldama nastavili i na terenu i van terena - imali su finansijskih problema i velikih dugovanja, a ispali su i iz Lige 1 u Ligu 2. 

Čitave sezone, navijači su protestovali protiv Lemsagama, a na jednu utakmicu su nosili i kovčeg, kao simbol "smrti" njihovog kluba.

Sada su i u četvrtom rangu engleskog fudbala dotakli dno - dva kola prije kraja su ostali bez šansi da opstanu u takmičenju i naredne sezone će igrati u Nacionalnoj ligi, odnosno prvom rangu koji nije striktno profesionalan.

Oldam Atletik je bio jedan od klubova osnivača Premijer lige 1992. godine, kada su najbolji timovi Engleske odlučili da napuste staru Prvu diviziju i osnuju novu i finansijski unosniju ligu. Oldam je u Premijer ligi igrao u njene prve dvije sezone, a već 1997. su ispali u Ligu 1.

Sada je ovaj klub osnovan 1895. doživio novi težak udarac. Prvi put u istoriji će igrati u petom rangu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC