• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad sam vidio da Rudar uvodi trojicu standardnih, shvatio sam da žele finale! Tomislav Ivković nakon ispadanja Borca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Tomislav Ivković nije djelovao previše razočarano nakon šokantne eliminacije od Rudar Prijedora na banjalučkom Gradskom stadionu u Banjaluci.

 Borac - Rudar Prijedor 0:1, Kup RS - izjava Tomislav Ivković Izvor: Mondo/Slaven Petković

Prijedorčani su uprkos porazu u prvom polufinalu Kupa Republike Srpske, slavili identičnim rezultatom u Banjaluci (0:1), a potom i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:6) stekli priliku da osvoje drugi pehar u najmasovnijem takmičenju u klupskoj istoriji.

Crveno-plavi su osvojili pet trofeja, ali posljednji put prije 10 godina, pa su navijači Borca očekivali da će taj post biti prekinut ove sezone.

Međutim, želje i nade Banjalučana prekinuli su krajiški rivali. 

"Imali smo zacrtani plan i dali šansu mladim igračima, kao i juniorima. Dali su svoj maksimum, napravili su koliko su mogli, imali smo dvije šanse u prvom poluvremenu, da smo to dali bilo bi drugačije. Bilo je i ovih igrača koji dugo ne igraju kao što je Goran Brkić i Marko (Kujundžić), to su sve igrači koji trebaju vremena i prostora da bi igrali. I onda sam vidio da Rudaru ulaze trojica igrača koji su skoro standardni - Nikola Mandić, Žozef Amoa i Tomislav Knežević, onda sam shvatio da daju sve od sebe da uđu u finale. U tome su uspjeli, a mi se idemo pripremati za utakmicu protiv Žerljezničara", rekao je Ivković poslije poraza.

Na pitanje o odluci da mladi igrači šutiraju penale, upravo je promašio junior David Vuković, Ivković je odgovorio da će samo na taj način mladi fudbaleri sticati neophodno iskustvo.

"Nisu šutirali mlađi igrači već igrači koji treniraju sa seniorima. Osim mladog Vukovića, koji inače šutira jedanesterce za juniore i redovno ih daje. Pa neka je osjetio atmosferu, neka vidi kako je to. Ovakve utakmice za njih su strahovito bitne da nešto nauče jer da ih ne igraju ne bi mogli da napreduju. Ali, to je škola koja se mora platiti", dodao je trener Borca.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krajišnik

Odavno gora njuška nije bila na Borčevoj klupi... Odlazi, glupane!

Sale

Uprava napolje

Zole

@Sale i trener

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC