• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minimalac Borca u Prijedoru za veliki korak ka prvom finalu Kupa Srpske poslije 9 godina: Autogol presudio Rudaru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske, banjalučki Borac je savladao Rudar Prijedor (0:1) i stigao na korak od finala u kojem nije nastupio skoro punu deceniju.

 Kup RS (polufinale): Rudar Prijedor - Borac 0:1 Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Borac je u utorak po treći put bio gost kod Rudar Prijedora, ali je nakon dva remija (1:1, 2:2) u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, stigao do trijumfa u prvom meču Kupa Republike Srpske.

Prijedorčanima je u finišu drugog poluvremena, tačnije u 87. minutu, presudio autogol kapitena Nemanje Pekije, koji je pogodio vlastitu mrežu nakon šuta Obrena Cvijanovića, krilnog napadača Borca,

Domaći su brzo uzvratili i zatresli mrežu Banjalučana, međutim, taj pogodak je poništio glavni sudija Dragan Kesić iz Gradiške zbog faula, pa su crveno-plavi stigli do vrijedne pobjede pred revanš, koji će biti odigran 4. maja na banjalučkom Gradskom stadionu.

Borac je ovom pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu u prvo finale najmasovnijeg takmičenja u Republici Srpskoj poslije devet godina, a posljednji trofej crveno-plavi su osvojili 2012. godine kada je tadašnja selekcija Banjalučana tek nakon izvođenja jedanaesteraca trijumfovala u Mrkonjić Gradu nad Slobodom.

Rudar Prijedor je, sa druge strane, posljednji put u finalu bio 2015. godine, kada je i osvojio trofej, jedini u ovom takmičenju u klupskoj istoriji.

Ove sezone su, inače, dva premijerligaška krajiška derbija odigrana u Prijedoru i oba su završena podjelom bodova (1:1, 2:2), dok je onaj u Banjaluci završen trijumfom Borca (1:0).

U drugom polufinalu Kupa Republike Srpske sastaju se Krupa i Sutjeska, a prvi meč, igran u Krupi na Vrbasu 13. aprila, završen je rezultatom 2:0. Revanš je 4. maja u Foči.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC