• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubijaju ti narod, a ti slaviš sa Rusima! Slavni kapiten Ukrajine izbrisan iz istorije, a sad je opet razljutio domovinu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši kapiten Ukrajine Anatolij Timoščuk izazvao je opet bijes u domovini zbog podrške Rusiji.

 Anatolij Timoščuk slavi titulu sa Zenitom Izvor: Profimedia

Čuveni ukrajinski fudbaler Anatolij Timoščuk je odlučio da ostane u Rusiji nakon rata u Ukrajini, pa je zbog toga izbrisan iz istorije svoje zemlje. Više u knjigama neće stajati njegovi nastupi za reprezentaciju kojoj je bio kapiten, uspjesi sa Šahtjorom, bilo šta što je postigao u fudbalu...

Odlučio je da ćuti o ratu u Ukrajini zbog toga što je zaposlen kao pomoćni trener u Zenitu iz Sankt Peterburga, a prethodnih dana imao je i razloga za slavlje.

Možda će vas zanimati

Zenit je prije nekoliko dana osvojio titulu u Premijer ligi Rusije, koja im doduše neće donijeti mjesto u Ligi šampiona pošto je UEFA protjerala sve ruske klubove na godinu dana, a sve su proslavili protiv velikog rivala Lokomotive. Savladali su ih 3:1 na svom velelepnom stadionu, pa podigli pehar pred navijačima!

Jedan od onih koji su burno slavili bio je i "bivši" Ukrajinac. Anatolij Timoščuk je pozirao kamerama dok diže svoj četvrti trenerski pehar sa Zenitom, a zagrizao je i medalju.

Zbog toga su stigle brojne osude iz Ukrajine gdje se već tri mjeseca vodi rat...

"Nije davao nikakve izjave od početka ruskog rata u Ukrajini i još uvijek radi u Zenitu iz Sankt Peterburga. Zapravo, svoju titulu je proslavio u Rusiji. Nakon pobjede u prvenstvu zemlje agresora, Anatolij Timoščuk se fotografisao s peharom, s osmijehom na licu, i poslao srca ruskim navijačima na tribinama", piše ukrajinski portal "Sport.ua".

"Slike su se pojavile na društvenim mrežama. Smiješiti se onima koji su okupirali vašu zemlju dok vam se ubijaju narod je neljudski. Pokazao je pravo lice".

Izvor: Profimedia/EXPA Pictures

Više nigdje neće stajati da je Timoščuk u dresu Ukrajine odigrao čak 144 utakmice i postigao četiri gola, više ne postoje njegovi rezultati koje je postigao u Volinu iz Lutska, grada u kom je rođen, kao ni u Šahtjoru sa kojim je bio osvajač brojnih trofeja do 2007. godine kada se preselio u Zenit.

Njemu je uvedena doživotna zabrana rada u Ukrajini, a oduzeta mu je i trenerska licenca, pa djeluje da će ponovo morati da stekne zvanje trenera kako bi uopšte mogao da nastavi da radi u Zenitu.

Timoščuk je karijeru završio 2016. godine, a odmah poslije toga je počeo da radi u Sankt Peterburgu kao pomoćnik.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC