• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac kupio Čelsi i odmah tražio - dovedite Hrvata!

Novi vlasnik Čelsija planira da dovede talentovanog hrvatskog štopera Joška Gvardiola.

 Čelsi želi Joška Gvardiola iz Lajpciga Izvor: Profimedia

Američki milijarder Tod Boli kupio je Čelsi za oko 4,5 milijardi evra od Romana Abramoviča, a preostalo je još samo da dozvolu za akviziciju daju Premijer liga, odnosno vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Čini se da tu neće biti poteškoća i da će Čelsi do kraja maja preći u ruke novog vlasnika, nakon što je završena tromjesečna saga izazvana ratom u Ukrajini. Zbog dobrih odnosa koje je Roman Abramovič imao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom - uvedene su mu sankcije i bio je primoran da proda klub u kome je bio dvije decenije.

Možda će vas zanimati

 Ono što je izvjesno je da Čelsi neće krenuti "u rikverc", nego i američki milijarder planira da uloži ozbiljan novac kako bi i dalje aktuelni šampion Evrope nastavio da raste istim tempom.

To znači da će ovog ljeta "odriješiti kesu" i dovesti nekoliko pojačanja Tomasu Tuhelu koji ih je neuspješno tražio i u januaru. U međuvremenu, Čelsi je zbog procesa prodaje ostao bez šanse da ponudi produžetak ugovora Kristensenu i Ridigeru, koji nisu željeli da čekaju kraj čitave sage, pa će prvenstveno morati da dovedu nove štopere.

Prva meta trebalo bi da bude Joško Gvardiol, hrvatski defanzivac koji blista u Lajpcigu, a za koga će Čelsi navodno ponuditi čak 60 miliona evra, ali pitanje je da li će to biti dovoljno.

Njemački mediji već su pisali o tome da Lajpcig vjeruje da Gvardiol može da postane najskuplji defanzivac svih vremena i da zato žele da ga zadrže još jednu sezonu, ali je i jedna godina u Bundesligi bila dovoljna sve da ubijedi da je budućnost svjetskog fudbala jer je "najmodernija" vrsta štopera.

Ima sjajan pas, iznosi loptu, razume igru i želi da napreduje, tako da ga Čelsi vidi na mjestu lijevog štopera u formaciji sa trojicom pozadi, odnosno na mjestu koje je do sada zauzimao Ridiger.

Podsjetimo, Gvardiol je ljetos prešao u Lajpcig za 19 miliona evra iz Dinama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC