• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki našao pojačanje u Srbiji - već je završio posao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dosadašnji fudbaler Voždovca nakon tri sezone drugi put napušta srpski fudbal i seli se u Sloveniju.

 Robert Prosinečki dovodi igrača Voždovca u Olimpiju Izvor: MN Press/Profimedia

Po želji novog trenera Olimpije iz Ljubljane, u Sloveniju stiže igrač koji je u Srbiji napravio lijepu karijeru. Robert Prosinečki je sjeo na klupu velikana slovenačkog fudbala, a jedno od prvih pojačanja njegovog tima za narednu sezonu je Justas Lasickas (24), dosadašnji igrač Voždovca i čovjek koji je juče igrao protiv Zvezde!

Univerzalac iz Litvanije već je posjetio Ljubljanu u kojoj je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijom, a u tom periodu će ekipa pokušati da napadne šampionsku titulu. 

Litvanski fudbaler Justas Lasickas ostavio je dubok trag u Superligi, pošto je prije dresa "Zmajeva" nastupao i za ekipu Zemuna, a u Voždovcu je rekorder po broju nastupa među inostranim fudbalerima.

Zaključno sa utakmicom protiv Crvene zvezde Justas je odigrao 95 mečeva za beogradski klub. Na krovu tržnog centra to je rekord za inostrane igrače, ali je nakon tri sezone u dresu Voždovca došlo vrijeme za rastanak.

Tokom perioda u Beogradu Lasickas je veoma napredovao i pokazao izuzetno polivalentnost. Oni koji detaljnije prate srpski fudbal mogli su da ga vide na poziciji beka i krila na obje strane terena, a često je igrao i kao klasičan vezni igrač. Nema sumnje da će u njegovom liku Prosinečki dobiti opciju za nekoliko uloga na terenu.

Posebno je važno što Justas posjeduje izuzetnu brzinu, pa bi trebalo da se uklopi u Robijev atraktivan stil fudbala.

Justas Lasickas je ponikao u ekipi Žalgirisa, a sezonu 2017/18 proveo je na pozajmici u Zemunu. Uslijedio je prelazak u poljsku Jageloniju, a zatim povratak u Srbiju. Ugovor sa ekipom Voždovca potpisao je u ljeto 2019. godine i pune tri godine nastupao je za ovaj tim.

Lasickas je standardan reprezentativac Litvanije i jedan od najboljih fudbalera iz te zemlje. Do sada je odigrao 32 meča za seniorsku selekciju svoje zemlje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC