• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real je šampion Evrope! Najteži put do titule ikad: Tri preokreta i drama u finalu - svaki meč je bio spektakl! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Prisjetite se puta Madriđana do titule u Ligi šampiona, nakon što su eliminisali PSŽ, Čelsi, Mančester siti i u finalu savladali Liveprul.

 Put Reala do nove titule Lige šampiona Izvor: Profimedia

Fudbaleri Real Madrida su novi šampioni Evrope, a gotovo svi ljubitelji fudbala će vam reći da niko u istoriji nije imao teži put do trofeja od njih. Sve do podizanja pehara u Parizu ekipa Karla Anćelotija je morala da izbacuje iz takmičenja klubove koji su bili kandidati za osvajanje ovog takmičenja!

U nokaut fazi Lige šampiona Real je za protivnike imao PSŽ, Čelsi, Mančester siti i Liverpul, svaki od sedam mečeva koji su odigrali bio je spektakularan.

Tri puta su morali da prave preokrete, u svakom od dvomeča bili na ivici ispadanja iz takmičenja, a onda se vraćali kao feniks iz pepela. Karlo Anćeloti bi podigao obrvu, njegovi igrači počeli da dodaju gas, a protivnici ostali u čudu načinom na koji Real Madrid stiže u sljedeću fazu takmičenja.

Pogledajte fotografije sa finala:

Ovako je izgledao put Reala do trofeja u Ligi šampiona:

PSŽ - osmina finala

Drama za Madriđane je počela čim su prošli grupnu fazu. Žrijeb im je odmah namijenio teškog rivala, a aktuelni šampion Francuske je u tom trenutku po mišljenju mnogih bio favorit za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Parižani su golom Kilijana Mbapea stekli prednost pred revanš, a zatim je isti fudbaler pogodio i u prvom dijelu susreta u Madridu. Sudeći po ta tri perioda igre, PSŽ je bio mnogo bolji rival na terenu i svi su očekivali da ekipa prepuna zvijezda poput Mesija, Nejmara, Mbapea i drugih rutinski privede dvomeč kraju.

Nakon sat vremena fudbala u Madridu razgoropadio se Karim Benzema i sam povukao Real ka četvrtfinalu. Postigao je tri gola za manje od 20 minuta, napravio senzacionalan preokret i izbacio iz Lige šampiona tim iz svoje domovine. Prisjetite se kako je to izgledalo:

Revanš meč osmine finala Lige šampiona.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Čelsi - četvrtfinale

Uslijedilo je gostovanje u Londonu i novi het-trik Karima Benzeme. Francuski napadač napunio je mrežu Čelsija koji uopšte nije bio slabiji tim na tom susretu, a jedinu nadu engleskom klubu da mogu do senzacije u Madridu ostavio je golom Kai Haverc. Čelsi se nadao velikom preokretu u revanšu, ali...

Ostali su na pola koraka od njega! Mejson Maunt je pogodio u prvom dijelu igre, Antonio Ridiger i Timo Verner u drugom, a Real je ponovo bio na konopcima. Poraz od tri gola razlike pred njihovim navijačima značio bi ispadanje iz Lige šampiona. Međutim, to se nije desilo.

Rodrigo je postigao pogodak u 80. minutu susreta, a Karim Benzema još jednom postao heroj. Najbolji fudbaler Real Madrida bio je strijelac u produžetku, tačnije u 96. minutu i Madriđane je odveo do polufinala. Podsjetite se detalja sa revanša: 

Revanš meč četvrtfinala Lige šampiona.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Mančester siti - polufinale

Mančester siti je dobio prvi meč rezultatom 4:3, a po prikazanom na terenu ta razlika je morala da bude ubjedljivija. Mašili su zicere igrači engleskog kluba, propuštali šanse na spektakularne načine i na kraju se zadovoljili samo jednim golom prednosti pred put u Madrid. Tamo je trebalo da se odbrane i stignu do finala, ali plan nije uspio...

Iako su od 73. minuta vodili na stadionu Santijago Bernabeu, "Građani" su eliminisani u polufinalu Lige šampiona. Opet su promašili nekoliko izglednih prilika, od kojih je najbolju imao Džek Griliš, a usledila je kazna. Vjerovatno najveći povratak Madriđana u ovoj sezoni desio se baš te noći, kada je Rodrigo golovima u 90. i 91. minutu izborio produžetak, a Karim Benzema sa bijele tačke čekirao kartu za Pariz. Ovako je izgledao legendarni revanš polufinala:

Revanš meč polufinala Lige šampiona.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Liverpul - finale

A šta reći za finale? Real ih ne gubi i to je prosto tako. Od timova protiv kojih su igrali u nokaut fazi Lige šampiona ove sezone samo Liverpul nije imao prednost tokom utakmice.

Ekipa Jirgena Klopa je napadala, stvarala i promašivala šanse, vršila pritisak na posljednju liniju baš kako to njemački trener voli da njegov tim radi... Sve je bilo uzalud. Na golu je bio maestralni Tibo Kurtoa, Dani Karvahal je odigrao jedan od najboljih mečeva u životu, a vezni red je ponovo obavio sve što je Karlo Anćeloti zamislio. Dodajte tu heroja iz senke Federika Valverdea i čovjeka koji je najviše napredovao u evropskom fudbalu ove sezone Vinisijusa Žuniora i dovoljno je za titulu.

Čak i kad se Karimu Benzemi poništi onaj sporni gol, Real nađe način da postane prvak Evrope!

Finale Lige šampiona.
Izvor: Youtube/FoolHardy

Svi mečevi Real Madrida u Ligi šampiona ove sezone:

  • Inter - Real Madrid 0:1
  • Real Madrid - Šerif Tiraspolj 1:2
  • Šahtjor - Real Madrid 0:5
  • Real Madrid - Šahtjor 2:1
  • Šerif Tiraspolj - Real Madrid 0:3
  • Real Madrid - Inter 2:0
  • PSŽ - Real Madrid 1:0
  • Real Madrid - PSŽ 3:1
  • Čelsi - Real Madrid 1:3
  • Real Madrid - Čelsi 2:3 (poslije produžetaka)
  • Mančester siti - Real Madrid 4:3
  • Real Madrid - Mančester siti 3:1 (poslije produžetaka)
  • Liverpul - Real Madrid 0:1

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC