• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je taj Haland? Piksi nasmijao sve na konferenciji: Mi samo nemamo Vlahovića... Šta ćemo, da ne igramo?

Autor 000

Dragan Stojković Piksi obratio se na današnjoj konferenciji za medije pred meč Srbije i Norveške u Beogradu.

 Piksi se našalio pred Srbija - Norveška Ko je taj Haland Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju čak četiri utakmice u okviru Lige nacija, a prvi susret igra se već u četvrtak od 20.45 na "Marakani" protiv Norveške.

Stari poznanici Srbije, koje je pobijedila u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, prije nego što će izgubiti od Škotske, mogu da se pohvale da u svojim redovima imaju jednog od najboljih napadača današnjice. U pitanju je naravno Erling Haland koji je ovog leta već prešao u Mančester siti za 80 miliona evra.

Ni taj podatak, kao ni surova statistika koju Haland ima u Bundesligi za prethodne dvije i po sezone, uopšte nisu uplašile selektora Dragana Stojkovića Piksija koji se na pomen njegovog imena prvo našalio.

"Ko je Haland? On je izvanredan potencijal. Fantastičan napadač. Njegov transfer u Mančester Siti će vam reći sve. Prava je devetka koja je mnogo napredovala koja može da stvori probleme bilo kojem timu na planeti. Moja odbrana mora da bude posebno oprezna povodom njegove kretnje, naročito u šesnaestercu", rekao je Piksi na današnoj konferenciji za medije pred meč sa Norvežanima.

Dobra vijest je da je Stojković zadovoljan ponašanjem igrača, atmosferom i treninzima, tako da potpuno miran čeka Norvežane, a već u glavi ima i startnih 11 koji će istrčati na "Marakanu".

“Ja znam sastav, ali mislim da nije vrijeme... Utakmica je tek sutra uveče. Ima dovoljno vremena da vidimo u kom će stanju igrači biti. Ali ono što sam video na treninzima, svi su spremni da istrče. Bazirani smo na timskom duhu, nebitno je ko će početi, a ko ući. Često oni koji uđu sa klupe budu ključni igrači", naveo je Stojković.

Srbija neće biti kompletna pošto nedostaje Dušan Vlahović, ali u kadru ima dovoljno igrača koji mogu da ga odmijene, odnosno Stojković uvjerava da to neće uticati na promjenu formacje.

“Mislim da ne može mnogo toga da se promijeni u taktici i formaciji. Svi igrači su shvatili ideje kako Srbije želi da igra, sistem igre, formaciju... Sve ono što mene kao trenera zadovoljava. Da igramo napadački fudbal koji će biti prihvaćen od mase, onih koji vole i gledaju fudbal. Naravno da taj fudbal donese i rezultat. Ne vidim previše promjena u razmišljanju. Da li će neko igrati lijevo ili desno, to je potpuno nebitno. Pitanje je kako igraš fudbal, kako interpretiraš sistem i stil koji želiš da igraš. Srbija mora da bude organizovana, Srbija mora da dominira. Tu nema nikakvih promjena. Samo nema Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo? Ima drugih igrača koji će popuniti to mjesto. Pretpostavljam da će biti nekih rotacija, ali hajde da idemo utakmicu po utakmicu. Nastavljamo gdje smo stali i želimo da uz dobru igru osvojimo tri boda", zaključio je Piksi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC