• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH dočekuje Rumuniju, optimizam u taboru "zmajeva"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uoči utakmice Lige nacija održana konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali selektor Ivajlo Petev i Amer Gojak.

 Ivajlo Petev i Amer Gojak najavili meč Lige nacija BiH - Rumunija Izvor: Promo/FS BiH

Na stadionu "Bilino polje" u Zenici večeras je održana konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice UEFA Lige nacija sa Rumunijom (20.45), a prisutnima su se obratili selektor Ivajlo Petev i vezista bh. reprezentacije Amer Gojak.

U taboru "zmajeva" vlada optimizam. Nakon uvodnog remija sa Finskom u Helsinkiju (1:1), u selekciji BiH vjeruju da protiv Rumuna mogu doći i do prvog trijumfa u novoj sezoni Lige nacija.

Možda će vas zanimati

"Svjesni smo kako smo odigrali meč u Finskoj i da to nije bilo naše najbolje izdanje. Imali smo presing prvih 20 minuta, a onda smo sami sebi napravili problem. Igrači koji su ušli s klupe u drugom poluvremenu su unijeli novu energiju. Napravili smo nekoliko prilika i uz malo sreće smo došli do gola i pozitivnog rezultata. Sutra će vjerovatno biti nekoliko izmjena, imamo još jedan trening večeras pa ćemo odlučiti ko će istrčati na teren sutra", izjavio je Petev.

Selektor Petev istakao je da prati rumunsko prvenstvo i da poznaje većinu igrača koji nose dres reprezentacije.

"Pratim dugo prvenstvo u Rumuniji i znam 90% igrača, uvijek su imali vrhunskih igrala. Bez obzira na rezultat u Podgorici, Rumunija je i dalje dobar tim. Svaka utakmica je za sebe i sutra može sve biti drugačije. Kad je u pitanju formacija, razmišljam i o četiri i tri igrača u zadnjoj liniji. Prilagodićemo se onome što nam najviše odgovara i tako ćemo odraditi utakmicu. Spremni smo na sve. Bitno je da budemo oprezni, kako na sredini terena, tako i naprijed", rekao je selektor bh. selekcije.

Petev je kazao da je bod iz Finske dodatno podigao ionako dobru atmosferu u timu.

"Svaku utakmicu pripremamo na poseban način. Svi su mogli vidjeti da su igrači dobro raspoloženi, da im je bitan dobar rezultat. Nadam se da ćemo sutra uspjeti i da ga ostvarimo."

Rumuni su u prvom meču doživjeli poraz od Crne Gore (0:2), a Amer Gojak svjestan je da će sutrašnji protivnik nastojati da se iskupi za loše izdanje u Podgorici.

"Svako može da ima loš dan, pokušaće nas iznenaditi. Uradili smo neke analize njihovih utakmica i znamo šta možemo da očekujemo. Vidjeli smo i gdje smo mi griješili protiv Finske, te ćemo sutra dati svoj masksimum na terenu. Igrao sam protiv ekipe Kluža u dresu Dinama, dao pogodak, znam dosta njihovih igrača. Nadam se da ću sutra ponoviti dobru igru, nije bitno hoću li postići pogodak najbitnije je da svi odigramo dobro i pobijedimo", poručio je Gojak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC