• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi salutirali kao nacisti u Minhenu! Palili baklje u hotelu, urinirali na ulici! Osmorica uhapšena!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Navijači iz Engleske su uhapšeni u Minhenu zbog nacističkih pozdrava i uništavanja enterijera u hotelskoj sobi prije utakmice Lige nacija protiv selekcije Njemačke.

 Osam navijača Engleske uhapšeno u Minhenu - salutirali kao nacisti Izvor: VICKIE FLORES/EPA

Osam Engleza uhapšeno je u ponedjeljak u centru Minhena!

Trojica navijača "Gordog Albiona" uhapšeno je zbog nacističkih pozdrava, jedan je zapalio baklju u hotelskoj sobi i napravio štetu od 2.000 evra, dok su preostala četvrorica privedena zbog vrijeđanja policijaca i mokrenja na ulici.

Mnogi "problematični" Englezi su morali da ostave polog od 200 evra a ukoliko nisu mogli da plate, onda su izvedeni pred okružnog sudiju. Takođe, pojedini minhenski barovi su zatvoreni u ponedjeljak nakon što su bili preplavljeni velikim brojem gostiju u engleskim dresovima i zastavama Engleske, a nisu se ni otvorili ponovo nakon brojnih izvještaja o huliganskim incidentima.

Policija je bila pozvana na jednu "tuču" u ponedjeljak, za koju se navodi da je u njoj učestvovalo između 30 i 50 Engleza, ali su se svi razbježali prije dolaska organa reda.

Mnogi u Bavarskoj strahuju da bi moglo da dođe do novih sukoba nakon što su mnogi Englezi kupili ulaznice u dijelovima "Alijanc Arene", gdje će biti smiješteni njemački navijači.

Portparol minhenske policije rekao je da će navijači biti spriječeni da odu na "domaća" područja na tribini ukoliko bude postajala opasnost da će praviti probleme. Dodao je da će 700 policajaca biti raspoređeno da se izbore s Englezima u gradu, što je znatno više nego kad domaće utakmice igraju fudbaleri minhenskog Bajerna.

Selektor Engleske Geret Sautgejt zamolio je navijače da se pristojno ponašaju s obzirom da je FA sankcionisana zbog incidentana na finalu Evropskog prvenstva 2020. u julu, prenijeli su engleski mediji.

Utakmica Lige nacije između Njemačke i Engleske igra se večeras od 20.45 na "Alijanc Areni".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC