• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Pragu: Sukobi policije i engleskih huligana

Autor mondo.ba

Engleski navijači su u petak uveče u Pragu optuženi za nerede znog kojih je uhapšeno desetak huligana prije utakmice sa Češkom u kvalifikacijama za Euro 2020.

Dramatični snimci prikazuju na desetine policajaca kako u češkoj prestonici uzvraćaju suzavcem nakon što su ih Englezi zasuli flašama.

Policajci nisu uspjeli da potvrde koliko je osoba uhapšeno, iako je jedan oficir izjavio da je u pitanju najmanje deset huligana, prenijeli su engleski mediji.

Haos je izbio nešto prije 19 sati po lokalnom vremenu, kada su Englezi počeli da gađaju bocama naoružane policajce tokom relativno mirne večeri.

Češki policajac je engleskim medijima izjavio da su navijači "Gordog Albiona" bili jako pijani i da su počeli da bacaju flaše u njihovo pravcu.

"Ispalili smo granate za omamljivanje i suzavac kako bismo osigurali da se brzo raziđu. Uhapsili smo 10 engleskih navijača i sada ih čeka češko pravosuđe", izjavio je neimenovani policajac iz Praga.

Prema navodima engleskih medija, oko 3.000 Engleza je kupilo ulaznice za utakmicu, a vjeruje se da ih ima još mnogo koji su doputovali u Prag gdje su u lokalnim pabovima gledali duel sa Česima.

Domaći tim je uspio da napravi preokret i Englezima nanese prvi poraz u ovim kvalifikacijama nakon četiri vezane pobjede.

Iako su gosti poveli u Pragu golom Harija Kejna iz penala već u 5. minutu, poslije faula nad Sterlingom, Česi su uspjeli da preokrenu i slave 2:1 za poravnanje na prvom mjestu tabele.

Jakub Braberc je izjednačio poslije kornera u 9. minutu, a pobjedu svom timu donio je Zdenjek Ondrašek u 85. iskoristivši dezorjentaciju engleskih defanzivaca.

PROČITAJTE I IZVJEŠTAJ SA OSTALIH UTAKMICA U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO 2020

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC