• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SFK 2000 obilježilo dvadeset uzastopnih titula prvakinja BiH

Autor Haris Krhalić

SFK 2000 Sarajevo drži Ginisov rekord po broju uzastopnih titula u nacionalnim prvenstvima.

 SFK Sarajevo Izvor: Promo/SFK 2000 Sarajevo

Proteklog vikenda održana je velika zabava SFK 2000 Sarajevo. Ovaj kolektiv osvojio je po dvadeseti put uzastopno titulu prvakinja Bosne i Hercegovine, a u prostorijama Hotela "Hills" okupile su se fudbalerke, trenerski kadar, klupsko rukovodstvo, predstavnici FSBiH, FSKS, te brojni sponzori i prijatelji kluba. SFK 2000 Sarajevo drži Ginisov rekord po broju uzastopnih titula u nacionalnim prvenstvima, a klub će ovog ljeta i po dvadeseti put učestvovati u UEFA Ligi prvaka. 

"Organizovali smo jednu proslavu, gdje smo okupili sve one, koji su godinama uz SFK 2000 Sarajevo, ali smo se i prisjetile onih fudbalerki i naših članova, koje su ostavili neizbrisiv trag u našem klubu sve ove godine. Iz SFK 2000 Sarajevo proizašle su brojne reprezentativke, fudbalerke koje sada igraju u respektabilnim inostranim klubovima, a u našim redovima se trenutno nalaze mlade igračice, koje bude interes brojnih, evropskih timova. Ponosne smo kao klub na uspjehe u proteklom periodu i motivisane za sve ovo što dolazi", kazala je Samira Hurem, trenerica i predsjednica SFK 2000 Sarajevo.

U sklopu proslave, SFK 2000 Sarajevo je uručio prigodne zahvalnice sponzorima, partnerima i zaslužnim pojedincima, a klub je predstavio i jubilarni dres, kojim je simbolično obilježena dvadeseta šampionska titula.

SFK Sarajevo je iskoristilo priliku da se zahvali svim sponzorima, partnerima i pojedincima, koji su dali doprinos radu kluba u proteklom periodu.

Dodajmo i to da se klub prisjetio prve generacije fudbalerki SFK 2000 Sarajevo, svih igračica koje su ostvarile zapažene međunarodne transfere, bivših kao i sadašnjih uposlenika, te nedavno preminule Amele Fehatović – Žgoljo.

SFK 2000 Sarajevo nakon kratkog predaha nastaviće pripreme za ovogodišnje nastupe u međunarodnim takmičenjima, a iz kluba poručuju da su novi projekti i aktivnosti u pripremi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC