• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIksi je legenda, Srbija će biti odlična u Kataru: Čeferin posjetio FSS i otkrio - "Vjerujte mi, ovo nemaju ni najveći!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin posjetio je Sportski centar FSS i pohvalio saradnju dvije organizacije.

 Aleksandar Čeferin posjetio Fudbalski savez Srbije Izvor: MN PRESS

Zanimljiv gost u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin posjetio je srpsku "kuću fudbala" u društvu Zorana Lakovića, jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija u UEFA.

Njih su u Staroj Pazovi ugostili zamjenik predsjednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsjednik Tomislav Karadžić, ali i direktor A tima Stevan Stojanović i selektor seniorske reprezentacije Dragan Stojković.

Možda će vas zanimati

Ovo je prva posjeta Čeferina Beogradu od 2019. godine, kada je prethodni put bio gost FSS. On je dan ranije prisustvao i promociji knjige svog oca Petera, gdje se sreo sa brojnim drugim osobama iz srpskog fudbala.

"Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Rijetko imam posjete u nekoj državi gdje se osjećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Vjerujte mi da sam vidio praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje", počeo je predsjednik UEFA u razgovoru sa predstavnicima FSS.

Čeferin kaže da je saradnja UEFA i FSS odlična.

"Prvo, nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsjednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovdje se osjećam kao kod kuće."

On se osvrnuo i na rad i rezultate Dragana Stojkovića na mjestu selektora Srbije.

"Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svjetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na Svjetskom prvenstvu biti odličan."

Predstojeći Mundijal biće specifičan jer će se čitavo takmičenje igrati maltene u jednom gradu, a održava se i u zimskom periodu.

"Iako je specifično Svjetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije."

Izvor: Fudbalski savez Srbije

Zamjenik predsjednika FSS Nenad Bjeković je imao dosta pozitivnih riječi na račun Čeferina.

"Utisci su izvanredni. Zahvaljujem se gospodinu Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmijenimo iskustva i pričamo o saradnji. Gospodin Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom UEFA prema našem Savezu. On je čovjek iz fudbala, sa kojim je uvijek korisno i prijatno razgovarati. Zahvalni smo mu na svemu i vjerujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti", rekao je Bjeković.

I selektor Dragan Stojković je iznio svoje utiske.

"Imati za goste prvog čovjeka UEFA Aleksandra Čeferina i njegovog saradnika, visokog funkcionera UEFA Zorana Lakovića, svima u FS Srbije predstavlja zadovoljstvo. Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i prije svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji mogući način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni", rekao je selektor Srbije i nastavio:

”Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak Fudbalskog saveza Srbije u svim segmentima. To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, ljepšim i ponosnijim. Kada dobijete riječi pohvale od prvog čovjeka evropskog fudbala to zaista imponuje i motiviše da budete još bolji."

Inače, FIFA je u četvrtak i zvanično donijela odluku da će selektori na Svjetsko prvenstvo u Kataru moći da povedu po 26 igrača, umjesto dosadašnja 23. Ta odluka je obradovala i selektora Srbije.

"Ideja se rodila na panel sastanku svih selektora u organizaciji FIFA u Dohi. Mene, ali smatram i sve ostale selektore, raduje takva odluka. Kao što sam i tada rekao, ponoviću – mislim da je 26 igrača optimalan broj. To apsolutno ne mijenja ništa, čak sa ljudske strane, a ne samo trenerske, daje jednu dobru satisfakciju, kako meni, tako i svim igračima koji će se naći na tom spisku. Mnogo mi je drago zbog te odluke i pozdravljam je. Čestitam FIFA na razumijevanju i jednoj veoma pametnoj i logičnoj odluci", poručio je Dragan Stojković Piksi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC