• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda pravila u MLS: Bejl prešao iz Reala u Galaksi, klub iz Los Anđelesa mora da plati 50.000 dolara Interu iz Majamija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zbog bizarnog pravila klub Dejvida Bekama inkasiraće 50.000 dolara.

 Bejl prešao iz Reala u Galaksi, klub iz Los Anđelesa mora da plati 50.000 dolara Interu iz Majamija Izvor: Profimedia

Nakon devet godina u Madridu, pet trofeja Lige šampiona i tri trofeja u španskoj La Ligi Geret Bejl odlučio je da ode „preko bare“ i okuša se u MLS-u.

Kapiten reprezentacije Velsa potpisao je za LA Galaksi i stigao u ovaj klub bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa kraljevskim klubom.

Možda će vas zanimati

 Ono što je zanimljivo je da La Galaksi neće Bejla dobiti potpuno besplatno, a da stvar bude bizarnije, novac neće dobiti Real Madrid, već Inter Majami.

Klub u vlasništvu Dejvida Bekama dobiće 50.000 dolara zahvaljujući vrlo čudnom pravilu MLS lige koje se odnosi na "listu želja" koju svaki klub prijavljuje rukovodstvu lige.

Naime, svaki klub MLS lige može da prijavi do sedam igrača na svoju "listu želja", a u slučaju da neki drugi klub iz MLS lige dovede igrača s te liste mora da mu plati 50.000 dolara.

Igrači na ovoj listi mogu da se dodaju ili brišu u svakom trenutku, a kako je Bejl u trenutku transfera u LA Galaksi bio na listi želja Intera iz Majamija, klub Dejvida Bekama dobiće 50.000 dolara.

Ovo naravno neće biti veliki trošak za LA Galaksi koji je napravio odličan posao jer su Bejla doveli bez obeštećenja, a njegova plata nije ni blizu one koju je zarađivao u Realu.

Bejl će u Los Anđelesu dobijati 1,5 miliona dolara godišnje, dok je u Realu zarađivao oko 20 miliona dolara.

Velšanin nije čak ni među prva tri igrača LA Galaksija po zaradi. Ispred njega su francuski fudbaler Kevin Kabral sa 1.650.000 dolara po sezoni, Brazilac Daglas Kosta sa platom od tri miliona dolara, dok je najskuplje plaćeni igrač Galaksija meksički fudbaler Havijer Fernandez, poznatiji kao Ćićarito.

U La Galaksiju je i bivši napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić koji je u TOP 10 po zaradi sa godišnjom platom od 612.500 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC