• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga Meridian nije izdržala: Dobojlije vodile, pa ostale praznih šaka na "Koševu"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Debitant u premijerligaškom društvu u duelu sa Sarajevom doživio prvi poraz u sezoni.

 Sarajevo - Sloga Doboj 4:2 m:tel Premijer liga BiH 3. kolo Izvor: Rade Šešlak

Vodila je Sloga Meridian na "Koševu" od trećeg minuta, dobro se držala u prvom poluvremenu, ali je nakon povratka s pauze sve prosula i u duelu sa Sarajevom ostala bez bodova.

Tim Zorana Ćurguza doživio je prvi poraz u sezoni, iako je izgledalo da bi mogao pomrsiti račune favorizovanom Sarajevu. Ipak, domaćin je za 20 minuta nastavka od 0:1 stigao do 3:1, te na kraju trijumfovao 4:2.

SARAJEVO - SLOGA MERIDIAN 4:2 (0:1)
/Mulahusejnović 49, Ikić 59, Džafić 64, Ahmetović 90 - Stevanović 3, Dadić 85/

Možda će vas zanimati

Šokirali su gosti domaćeg trenera Feđu Dudića i skoro sve na "Koševu" na samom otvaranju susreta. Kulenović se sjajno oslobodio svojih čuvara, odlično šutirao, ali je Dizdarević uspio da odbrani. Ipak, odbio je loptu samo do Stevanovića, koji je bio precizan i donio prednost Dobojlijama.

Prijetili su domaći i prije i poslije primljenog gola, Varešanović i Čataković su pokušavali, ali nisu uspjeli da matiraju Traku.

U 35. minutu Stevanović je imao još jednu priliku da zatrese mrežu Sarajlija, ali ovaj put Dizdarević je uspio da odbrani.

Najbolje prilike domaći su imali u nadoknadi prvog poluvremena. Mulahusejnović je odlično zahvatio loptu glavom, ali još jednom se istakao Trako i izbacio loptu u korner. Minut kasnije velika gužva u šesnaestercu Sloge Meridian, Milanović je na kraju u želji da otkloni opanost pogodio stativu svog gola i posljednja prilika za Sarajevo je propala.

Ono što nisu uspjeli u prvom, fudbalerima Sarajeva pošlo je za rukom u svega 15 minuta drugog poluvremena.

Slično kako je Sloga stigla do prednosti, Sarajlije su došle do izjednačenja. U četvrtom minutu nastavka Varešanović je sa desne strane ubacio loptu u peterac gostiju, gdje je usamljen bio Mulahusejnović i prvencem u bordo dresu donio egal svom timu.

Samo deset minuta kasnije potpuni preokret. Ikić, koji je u igru ušao na početku drugog dijela, snažno je šutirao iz daljine, Trako ovaj put nije najbolje reagovao i lopta se zakoprcala u mrežu Dobojlija.

Domaći su nastavili sa atacima i nakon drugog gola, pa je treći uslijedio nedugo zatim. Bila je to velika greška golmana Trake, kojem je ispala lopta, pa je na 3:1 povisio Džafić.

Gosti su sjajnu priliku imali u 78. minutu, kada je Janković ukrao loptu Avramovskom, krenuo ka golu Sarajeva, ali je Dizdarević pravovremenim istrčavanjem uspio da odbrani šut fudbalera Sloge Meridian.

Ipak, uspjeli su "crveno-bijeli" doći do još jednog gola preko rezerviste Dadića pet minuta prije kraja meča, da bi konačnih 4:2 već u narednom napadu postavio još jedan igrač koji je ušao u igru u drugom poluvremenu - Amhetović. Sjajno je pogodio petom i prelijepim golom stavio tačku na ovaj meč.

Ovim trijumfom Sarajevo je preuzelo lidersku poziciju nakon nekompletnog tri kola.

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Đokanović, Mujakić, Tomašević, Kapić, Čirjak, Varešanović, Suljić, Čataković, Mulahusejnović. Trener: Feđa Dudić.

SLOGA MERIDIAN: Trako, Hasanbegović, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Kujundžić, Stapić, Milanović, Kulenović. Trener: Zoran Ćurguz.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO:

Posušje - Borac 0:2 (0:1)
/Pavlović 38 ag, Meleg 90+2/

Sarajevo - Sloga Meridian 4:2 (0:1)
/Mulahusejnović 49, Ikić 59, Džafić 64, Ahmetović 90 - Stevanović 3, Dadić 85/

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (19.00)
Zrinjski - Leotar (21.05)

Odgođeno:

Sloboda - Velež
Igman - Tuzla siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

JOŠ VIJESTI O M:TEL PREMIJER LIGI BIH

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sve

Iz dvice u keca, normalno, šta drugo očekivati od tima sportske kladionice. Ista stvar je i sa mnogim svetskim klubovima.

Hmm

Napred Sloga! Bice ovo dobra sezona.

Mladen bojDo

Sloga Doboj Republika Srpska!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC