• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za jedno mjesto u timu Partizan nema rješenje: Crno-bijeli kiksnuli 3 puta, Stolica probao 4 igrača - niko nije oduševio

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Partizana u novoj sezoni odigrali su tri meča, a Ilija Stolica na mjestu uz desnu aut-liniju isprobao četvoricu igrača, od kojih dvojici to nije primarna pozicija.

 Partizan-nema-desnog-beka Izvor: MN PRESS

Partizan je u problemima! Sezona u Superligi Srbije počela je loše sa samo pet osvojenih bodova u četiri runde, a od četvrtka crno-bijele čekaju i evropski izazovi. Ekipa Ilije Stolice putuje na Kipar gdje će protiv AEK-a iz Larnake igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a sve do juče se postavljalo pitanje ko će crno-bijele voditi na tom meču.

Po nekim informacijama, u Humskoj se već dva puta raspravljalo o povjerenju Iliji Stolici, treneru koji je ovog ljeta preuzeo ekipu kao dio velikih promjena u klubu. Podsjećamo, Partizan su napustili trener Aleksandar Stanojević i čak 14 igrača, a nešto kasnije i doskorašnji sportski direktor Ivica Iliev. Ni tu nije kraj problemima koje Partizan ima trenutno, pošto je nakon četiri kola domaćeg prvenstva jasno da Stolica za jedno mjesto u timu nema rješenje!

U pitanju je pozicija desnog beka, koju su u prvih 360 minuta fudbala u novoj sezoni pokrivala čak četvorica fudbalera. Možda se baš na ovom primjeru najbolje vidi kakva je trenutna situacija u Partizanu, pošto ni igrači koji su tu bili tu prethodne sezone, ni oni koji su tokom ljeta stigli kao pojačanja, ne mogu da uhvate kontinuitet mečeva u dresu tima iz Humske.

Zato će Ilija Stolica, kada se ekipa spakuje za put na Kipar, imati iznad glave i veliki znak pitanja o tome ko će pokrivati desnu stranu njegove odbrane. Ovo su mu, do sada u sezoni, bile opcije za to mjesto...

ALEKSANDAR FILIPOVIĆ - UNIVERZALNO POJAČANJE

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Kada je nekadašnji fudbaler Jagodine i Voždovca ovog ljeta stigao u Humsku, djelovalo je da su problemi Partizana na desnom boku riješeni. Iskusni fudbaler koji je već sarađivao sa Ilijom Stolicom sakupio je mnogo iskustva tokom četiri sezone u BATE Borisovu, a crno-bijelima je plus bila i njegova polivalentnost. Od ranije se znalo da Filipović može da pokrije nekoliko pozicija u tima - sve u odbrani, kao i mjesto zadnjeg veznog koje je igrao ranije u karijeri.

Tako je bilo i tokom ljetnjih priprema Partizana. Pošto su Vujačić i Saničanin kasnije stigli da se priključe timu, Filipović je dio priprema odradio kao štoper, iako je bilo jasno da će na početku nove sezone biti desni bek. Počelo je odlično po njega - u Ivanjici je odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju, ali to nije potrajalo. Već na drugom meču u sezoni imao je mnogo problema. Aleksandar Filipović rano je dobio žuti karton, mogao je i drugi zbog starta nad Stefanom Mitrovićem, a zatim je Ilija Stolica odlučio da ga izvede iz igre na poluvremenu.

U naredna dva meča zbog povrede nije bio ni na klupi za rezerve.

ZLATAN ŠEHOVIĆ - SAMO PRINUDNO

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Baš na tom meču u Nišu gdje su krilni fudbaleri Radničkog mučili bekove Partizana zaigrao je Šehović. Povratnik u Partizan iz Izraela, nakon što je u Makabiju iz Netanje proveo dvije godine, trebalo je da bude Stoličino iznenađenje na Čairu. Momak koji je inače lijevi bek dobio je priliku na desnom boku i posao nije odradio na sjajan način.

Upravo po njegovoj strani "pali" su drugi i treći gol Radničkog, pa je Partizan u nadoknadi vremena mogao da stigne samo do boda protiv Radničkog. Naravno, nije samo Zlatan krivac za kiks u Nišu, podjednako se sa rivalima mučio i Filipović u prvom dijelu meča, a i štoperski tandem u sastavu Vujačić - Marković morao je da odigra daleko bolji meč.

ALEKSANDAR LUTOVAC - NATJERAN DA BUDE BEK

Izvor: MN PRESS

I onda je Partizan shvatio da sa novajlijama neće ići. Nešto je moralo da se mijenja, pa se Stolica okrenuo igračima koji su bili u klubu i prije njegovog dolaska. Zanimljivo, trener Partizana se nakon nesigurnog starta u Superligi ponovo vratio na štoperski tandem Vujačić-Saničanin, koji nije djelovao kao "zacementiran" na početku njegovog trenerskog mandata u Humskoj. Veoma slično je i sa mjestom desnog beka, gdje je ubrzo zaigrao Lutovac.

Nekadašnji fudbaler Rada prinudno je postao bek tokom mandata u Humskoj, gdje su ga već trenirali Savo Milošević i Aleksandar Stanojević . Na meču trećeg kola protiv TSC-a Lutovac je bio starter na mjestu desnog beka, ali njegove ofanzivne karakteristike nisu pomogle Partizanu da probije organizovanu odbranu gostiju. Zato je izašao iz igre u 79. minutu meča.

MARKO ŽIVKOVIĆ - PROVJERENO, ALI...

Izvor: MN PRESS

Zamijenio ga je Marko Živković, dijete Partizana i fudbaler koji je prije godinu i po dana stigao u Humsku kako bi bio rezerva na mjestu desnog beka. Odigrao je finiš susreta protiv TSC-a, zatim i veći dio meča u Novom Pazaru kada je ponovo podijelio minutažu sa Lutovcem, a čini se da je neobična situacija u kojoj se Partizan našao nakon četiri kola pogurala upravo njega ka mjestu startera.

Barem dok se ne oporavi Filipović, koji je prije samo nekoliko nedjelja stigao u klub kao projektovani starter na mjestu desnog beka. Mada, tako je trebalo da bude i prethodne sezone... U konkurenciji Miljkovića i Lutovca Živković je prethodne sezone odigrao čak 33 meča, od čega su 23 bila u Superligi Srbije. Uglavnom je bio starter, a ukoliko bi uspio da ponovi takvu sezonu postalo bi jasno da se Živković ponovo u veoma jakoj konkurenciji izborio za mjesto u timu.

MINUTAŽA PARTIZANOVIH BEKOVA:

  • Aleksandar Filipović - 135 minuta
  • Zlatan Šehović - 45 minuta
  • Aleksandar Lutovac - 85 minuta
  • Marko Živković - 95 minuta

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC