• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao Ligu šampiona sa Partizanom, sad druga liga!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Navijači crno-bijelih obožavali su njegovu borbenost, a gledali su ga i u Ligi šampiona.

 Mohamed Kamara igra u drugoj ligi u Finskoj Izvor: MN PRESS

Svojevremeno je bio jedan od ljubimaca Partizanovih navijača, posljednjih godina nismo čuli mnogo vijesti o njemu, ali sada se vraća na teren. Mohamed "Medo" Kamara (34) potpisao je novi ugovor i ponovo će igrati u Finskoj, svojoj drugoj domovini!

Neumorni vezni fudbaler koji je crno-bijeli dres nosio dvije i po sezone potpisao je ugovor sa klubom gnistan koji se takmiči u drugom rangu finskog fudbala. biće to njegov povratak na teren poslije skoro dvije godine, jer je od januara 2021. bio bez kluba.

Posljednja ekipa za koju je nastupao bila je Haka u Finskoj, a i tamo se nije predugo zadržao. Za manje od godinu dana u klubu odigrao je 21 meč, od kojih je poslednji bio još početkom novembra 2020. godine. Inače, igranje za Haku bio je njegov prethodni pokušaj da se vrati u pravi takmičarski ritam.

Pogledajte detalje iz Kamarine karijere u Partizanu:

On se od jula 2018. godine muči da pronađe kontinuitet. U posljednje četiri godine igrao je za dva tima u Kuvajtu, uz velike pauze nakon što je napuštao te ekipe, ali i za jedan tim u Finskoj koji mu nije u dovoljnoj meri pomogao da se vrati na pravi kolosjek. Poslije više od godinu i po dana imaće priliku za novi pokušaj.

Inače, životna priča Mohameda Kamare nevjerovatno je čudna. Svojevremeno se pričalo da su mu roditelji poginuli u ratu koji je pogodio njegovu rodnu zemlju Sijeru Leone, što je on kasnije demantovao. Ipak, iskoristio je priliku da tokom jednog turnira u Finskoj napusti kamp svoje ekipe i zatraži politički azil na sjeveru Evrope, kako bi tu ostao da živi. Tri godine nije mogao da igra fudbal zbog toga, a kasnije je donio odluku da ipak predstavlja Sijera Leone na međunarodnom nivou.

Navijači Partizana najviše će ga pamtiti po dvije titule i jednom trofeju u Kupu Srbije, ali i po nastupima u Ligi šampiona tokom sezone 2010/11. Tada je u evropskoj eliti odigrao pet mečeva za crno-bijele i na sredinu terena donio mnogo borbenosti. Za Partizan je ukupno odigrao 79 mečeva, uz sedam asistencija.

Ipak, najveći dio karijere proveo je u Finskoj. Igrao je prvo za KuPS, pa za Helsinki u čijem dresu su ga vidjeli ljudi iz Partizana. On je 2010. godine stigao u Partizan, odakle ga je odveo Bolton sa kojim je igrao Čempionšip. Uslijedio je Makabi iz Haife, pa povratak u HJK u kojem je ostavio najdublji trag.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC