• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dileta Leota ostala bez teksta: Trener Napolija odveo novinarku u "posebnu sobu" (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Dileta Leota nije mogla da vjeruje koliku kolekciju fudbalskih dresova Lučano Spaleti čuva u posebnoj sobi.

 spaleti pokazao leoti kolekciju dresova  Izvor: Twitter/DAZN_IT/Screenshot

Italijanska sportska novinarka Dileta Leota imala je čast da prva uđe u "posebnu sobu" italijanskog trenera Lučana Spaletija (63) u njegovoj vili - u koju nikada do sada nisu zavirile televizijske kamere.

A u njoj trener Napolija čuva fudbalske dresove! Malo ko je znao da je Spaleti veliki kolekcionar dresova, odnosno da pokušava da sa svake utakmice "odnese" kući jedan za uspomenu. A čini se da ih ima na stotine, zbog čega je i atraktivna novinarka ostala bez teksta...

Zanimljivo, jedno ime se najviše ponavlja. U pitanju je legendarni italijanski fudbaler Frančesko Toti, koji je možda i svoje najbolje dane proveo igrajući kod Spaletija u Romi.

"Imam sve njegove dresove, čak i onaj koji smo mu odnijeli kući kada se povrijedio. Za mene je Toti bio ključni igrač Rome, imao je ključnu ulogu za tim. Njega nije previše zanimala priča na terenu, sam je vukao ekipu kada je trebalo", rekao je Spalletti i redom pokazivao desetine dresova "Princa Rima".


"Imao sam fenomenalan odnos s njim. Zaista se uvijek zaljubim u igrače jer sam još kao deijte želeo da radim s takvim fudbalerima. Mogao je nastaviti karijeru i kada sam ja otišao bez ikakvih problema".

Spaleti je Romu vodio u dva navrata - od 2005. do 2009. godine, odnosno potom još u sezoni 2016/17. Zanimljivo je da je kod njega Toti počeo da igra i "lažnu devetku" i tada (2006/07) je došao do rekordnog broja golova u Seriji A (čak 26), a nije tajna i da su van terena imali fantastičan odnos.

Spaleti je vodio još i Empoli, Sampdoriju, Veneciju, Udineze, Ankonu, Zenit i Inter, dok je od ljetos na klupi Napolija sa kojim je uspješno ušao u sezonu pobijedivši Veronu (5:2).

Ovako je Dileta Leota izgledala na otvaranju sezone Serije A prethodnog vikenda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC