• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester razbio Liverpul! Klopov tim ima mane, Junajted lupio šamarčinu najvećem rivalu u derbiju! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Mančester junajted savladao je Liverpul u velikom derbiju Premijer lige.

 Mančester junajted Liverpul Premijer liga Izvor: Fonet/Dave Thompson/AP

Liverpul je dobio lekciju od Mančester junajteda, izgubio je na "Old Trafordu" - 2:1 (1:0). Ovaj tim definitivno ima mane i daleko je od borbe za titulu i za sam vrh u ovom momentu.

Tim Erika Ten Haga je prije ovog kola bio posljednji na tabeli, izgubio je od Brajtona i Brentforda, a onda je u najvećem derbiju engleskog fudbala pokazao klasu i šokirao "crvene" sa "Enfilda".

Jirgen Klop je vjerovatno najveći krivac za ovaj poraz, odluka da u startnu postavu stavi Džejmsa Milnera (36), da na klupi ostavi Fabinja bila je vjerovatno i ključna. Prvi gol pao je već u šestom minutu kada je Džejdon Sančo ušao u kazneni prostor, fintom poslao Milnera na travu, nije nešto bolje reagovao ni Virdžil van Dajk, Alison nije imao šansu.

Kako je Junajted igrao, zaslužio je i još neki gol u prvih dvadesetak minuta utakmice. Konstantan pritisak, šanse i zaista potpuno "probuđen" tim. Ostavljanje na klupi kapitena Harija Megvajera, Kristijana Ronalda i Freda ispostavila se kao dobitna. Bez njih trojice izgledalo je mnogo bolje nego na startu sezone. Ten Hag je na startu drugog dijela uveo Marsijala umjesto Rašforda.

Džejdon Sančo gol protiv Liverpula
Izvor: YouTube/Arena sport

Pokazalo se i to kao dobar potez, upravo je Marsijal bio asistent, a Rašford je sjajno reagovao i udvostručio prednost. Tek tada se Klop sjetio da napravi promjenu i da uvede Fabinja. Liverpul je krenuo mnogo ofanzivnije, jurio je gol, otvorilo je to još šansi za domaći tim. Zatim su ušli Fred i Karvaljo umjesto Sanča i Milnera, a Salah je smanjio zaostatak golom glavom u 81. minutu i tako je vratio nadu.

Markus Rašford gol protiv Liverpula
Izvor: YouTube/Arena sport

Vremena nije bilo, Junajted je osvojio tri boda i pobjegao je sa začelja tabele. Liverpul je u ogromnim problemima, prije svega u igri. Sadio Mane je možda ovo i predvidio, pa je zato i otišao u minhenski Bajern. Igra gostiju najviše zavisi od bekova, a ni Trent Aleksander-Arnold ni Endrju Robertson ne blistaju, igraju ispod prosjeka. Činjenica jeste da su povrijeđeni vezni igrači poput Tijaga Alkantare, Nabija Keite, Aleksa Okslejda-Čembrlena, da nema ni Žoela Matipa, Ibrahima Konatea, Dioga Žote i da je Darvin Nunjez suspendovan zbog crvenog kartona, ali ovo svakako zabrinjava i Klopa i navijače. Posebno kada stigne šamar od najvećeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Razbili ih 2:1 ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC