• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o 168. derbiju Partizan - Zvezda: Ko igra, gdje je TV prenos i koliko godina je Humska neosvojiva za crveno-bijele

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan i Crvena zvezda odigraće u srijedu od 20 časova jako važan, 168. "vječiti derbi", u kojem crno-bijeli imaju šansu da opet "otvore" trku za titulu, a crveno-bijeli da odmaknu na dvocifren broj bodova prednosti.

 Partizan-Crvena-zvezda-uzivo-prenos-live-stream-TV-Arena-sport-link-168-veciti-derbi Izvor: MN PRESS

Ove srijede na stadionu u Humskoj biće odigran 168. vječiti derbi, Partizan – Crvena zvezda. Beogradski "vječiti" rivali tom utakmicom završile turbulentni avgust, u kojem su i jedni i drugi promijenili trenere, nisu stigli u Evropi tamo gdje su htjeli, a sada imaju šansu da trijumfom ipak speru ružan ukus i da sa više optimizma nastave sezonu.

Partizan je domaćin derbija i dočekuje ga sa sedam bodova zaostatka, sačuvanih u dramatičnim pobjedama protiv Mladosti Gat u Novom Sadu i Radničkog 1923 u Kragujevcu. Ekipa će 19. dana mandata Gordana Petrića imati šansu da se vrati u šampionsku trku, da uzdrma najvećeg rivala i da pokaže da napreduje poslije katastrofalnog početka sezone i više od mjesec dana bez pobjede.

Crvena zvezda dolazi kao gost na stadion gdje u derbijima nije pobijedila čak šest i po godina – još od trijumfa 2:1 u 150. "vječitom" derbiju, golovima. Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire. Iako i crno-bijeli još prave promjene u timu (stigao je Hamidu Traore), u Zvezdi je mnogo turbulentnije u posljednjih nedjelju dana, jer je poslije eliminacije iz Lige šampiona otišao trener Dejan Stanković, kao i tandem napadača Milan Pavkov – Ohi Omoižuanfo, a došao je novi centarfor Kalifa Kulibali. On će sigurno igrati "bar pet minuta", najavio je Miloš Milojević, koji će peti radni dan u Zvezdi provesti u Humskoj.

Anketa

Ko će pobediti u 168. večitom derbiju?

  • Partizan

    30% (9)

  • Crvena zvezda

    60% (18)

  • Biće nerešeno

    10% (3)

Ko će pobediti u 168. večitom derbiju?

Rezultati

Partizan i Crvena zvezda tako ulaze u utakmicu (polu)sezone poslije velikih potresa, a kladionice daju crveno-bijelima veću šansu, pa je kvota na trijumf branioca titule 2,4, na domaćina 3,3, a na remi 3,25. Posmatrajući noviju istoriju, poznato je da u derbiju nema goleada, da jedan pogodak najčešće donosi bar bod, kao i da gosti veoma rijetko pobjeđuju. U posljednjih 10 godina, viđena su samo dva trijumfa gostujućeg tima u vječitom derbiju. Od maja 2012. i gola Kadua za pobjedu Zvezde u Humskoj, crveno-bijeli su slavili u navedenom derbiju 2016. pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića, a crno-bijeli su "brejknuli" Zvezdu u aprilu 2017, u šampionskoj sezoni pod vođstvom Marka Nikolića, a golovima Leonarda i Tavambe. U navedenom periodu odigrano je 25 derbija i viđene su samo dvije "dvojke".

Partizan nije pobijedio u posljednjih šest "vječitih" derbija, a Zvezda je za to vrijeme dva puta trijumfovala – u 164. derbiju golom Mirka Ivanića i u 166. derbiju, pogocima Ohija i Aleksandra Kataija. Crveno-bijela "desetka" riješila je i posljednji međusobni susret dva tima, u finalu Kupa prošle sezone, a biće u timu i u srijedu uveče u Humskoj. Pročitajte predviđeni sastav Partizana, kao i ko će igrati za Crvenu zvezdu.

Glavni arbitar derbija biće Milan Mitić (36), pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će četvrvti arbitar biti Momčilo Marković. U VAR sobi sjediće Aleksandar Živković, a asistent će mu biti Milovan Ristić. Mitić, glavni sudija, na listu najboljih srpskih arbitara uvršten je u ljeto 2016, a suđenjem se bavi od 2000. godine. Partizanu je sudio 11 puta i crno-bijeli su u tim mečevima ostvarili 10 pobjeda, uz remi protiv TSC-a 23. jula ove godine, a četiri puta je sudio Zvezdine utakmice i u njima su crveno-bijeli ostvarili isto toliko pobjeda.

Prenos derbija biće kao i do sada emitovan na TV Arena sport.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC