• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona za omladince: Borac ide u Izrael, a ako prođe dalje, čeka ga put u Mađarsku ili Letoniju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi fudbaleri banjalučkog Borca dobili su izuzetno teškog rivala u trci za plasman u omladinsku Ligu šampiona, ocijenio je Zoran Dragišić, trener crveno-plavih.

 Liga šampiona mladih: Ašdod prvi protivnik FK Borac Izvor: Facebook/FK Borac Banja Luka

Nakon što je UEFA odredila potencijalne rivale, žrijebom u srijedu, određeni su protivnici banjalučkog kluba.

Tim Zorana Dragišića će u prvoj rundi igrati protiv izraelskog Ašdoda, a u prvoj utakmici će gostovati u Izraelu 14. septembra.

Revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Trener Banjalučana Zoran Dragišić u izjavi za MONDO je konstatovao da je u pitanju izuzetno težak žrijeb za banjalučku ekipu.

"Izrael je u tom uzrastu vicešampion Evrope, u finalu su, tek poslije produžetaka izgubili od Engleske, a gro njihovog nacionalnog tima čine upravo mladi fudbaleri Ašdoda. Jedino je dobro što prvu utakmicu igramo u Izraelu, a revanš kod kuće. Ipak, daćemo sve od sebe da se dostojno predstavimo u elitnom takmičenju", rekao je Dragišić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U slučaju da crveno-plavi eliminišu Izraelce, u narednoj rundi će odmjeriti snage protiv pobjednika duela između mađarske Budimpešte i Jelgave iz Letonije.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde na putu ka elitnom takmičenju igraće najprije protiv kiparske Omonije, a ako eliminišu Kiprane odmjeriće snage sa boljim iz dvomeča između holandskog AZ Alkmara i Šamrok Roversa iz Irske.

"Izabranici Zorana Rendulića imaće priliku da nastave svetlu tradiciju Zvezdine škole koja je u tri navrata igrala u ovom takmičenju. U prve dvije sezone je klub igrao u grupnoj fazi, a u sezoni 2019/20 je tim prošao u nokaut fazu. I ove godine biseri će imati priliku da se nađu u samom vrhu. Vjerujemo da će selekcija predvođena Radonjićem, Lečićem, Vukičevićem, Miladinovićem i Đurićem zabilježiti velike uspjehe, kao što to čine u nacionalnim okvirima", navodi se u saopštenju beogradskog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC